maandag 21 december 2009

Le bâtonnet de Noël

Er werd onlangs een leuk stokje geworpen door Annelyse. En toen Liezelmoedertje het stokje nog eens expliciet haar richting uit gooide, kon mama P niet meer weigeren (niet dat ze dat van plan was hoor, maar 't was er nog niet van gekomen).
Let U er vooral op hoe ongelooflijk slecht de boom staat gepositioneerd...gedurende de komende twee weken heeft mama P totaal geen idee of ze er ietwat fatsoenlijk bijloopt daar de boom haar zicht volledig blokkeert.


De kerstboom is redelijk klassiek; ballen in zilver, koper en pauwenblauw (zorgvuldig in de boom gehangen door Lief en Hevig Polkadotje) met daartussen pinkellichtjes. Op de top geen echte piek, maar een tsjiep tsjiep (allé, volgens klein P'tje dan...het is eigenlijk gewoon een vogel).


Sedert zaterdag hangt ook een speciale bal in de boom, in de klas gefabriceerd uit een kapotte gloeilamp door Lief Polkadotje;


De Polkadotjes zijn niet van het gelovige genre, maar volgens de kleintjes kan een kerststal niet ontbreken;


Veel plaats hebben Jozef en Maria niet, daar de obligate kerstcadeautjes heel wat plaats innemen. Dit jaar geen gewoon inpakpapier, maar een rol vintage behang van bij Priem, een simpelkoordje errond en een kaartje met de zelfgemaakte stempel.

 Wat in die cadeautjes zit, dat hoort U later nog.

7 opmerkingen:

 1. schoon! Wat leuk met die pakjes eronder, hier liggen er nog geen onder want ons kleinste zou er de hele tijd mee gaan lopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Amai, zo'n grote boom zeg!
  Leuk inpakbehangpapier ;-)
  Ik weet eigenlijk niet wat er klassiek is aan je boom, paukenblauw en koper heb ik nog nooit gezien, maar mooi is ie in ieder geval wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Paukenblauw... wat een prachtig woord!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi!! En zooooooooveeeeelllllllll pakjes! Zo gezellig :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. das keischattig die zelfgefrabriceerde gloeilampkerstbol!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Bijzonder indrukwekkend, vooral!
  En wat een leuk idee, die pakjes! Moet ik onthouden. :-)

  BeantwoordenVerwijderen