dinsdag 22 december 2009

Kerstcadeautje één

is voor Louise; het (bijna) 10-jarig metekindje van mama Polkadot, het eerstgeboren dochtertje van haar zus en eigenlijk tout court het eerste kleinkind in de familie...schromelijk verwend dus. En dat verwennen gebeurt deels door mama P zelf.
Dit is echter de eerste keer dat Louise, naast een 'echt cadeau', een door haar meter zelfgemaakt cadeautje krijgt.
En wat zal de gelukkige vinden in haar pakje? Ewel sè, een omkeerbare tas
 

De buitenste stof is een hoogblauwe (of is het paars?) velours van op het stoffenspektakel. De binnenkant is een oude kussensloop ter waarde van 1€ uit de Kringwinkel.

De tas werd opgefrist met een bloemenbroche. U herkent ze waarschijnlijk wel van bij Eloleo. Aan de tas werd ook nog een label voorzien met de naam van het meisje op. De naam werd in een leuk lettertype uitgeprint op transferpapier en op de stof gestreken. 
De tutorial van Lula Louise is een echte aanrader: mama P heeft geen enkele fout gemaakt, dat zou genoeg bewijs moeten zijn van de kwaliteit van deze tutorial! Geen fouten dus, maar wel weer een serieuze onderschatting van de benodigde creatijd: het printen en assembleren van het patroon alleen al duurde ongeveer een uur. Al bij al vroeg deze tas toch een dag werk. Maar laat dat U vooral niet afschrikken, een tweede keer gaat het vast en zeker vlugger.

12 opmerkingen:

 1. schoon, de stofjes combineren heel erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is leuk! Heel leuk! Goed gedaan zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoeveel kerstcadeautjes zijn er zo want mijn aantal superlatieven zijn maar beperkt!
  Bijzonder mooi gedaan!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die naam in transferpapier... leuk idee!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waaw, waaw en nog eens waaw!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. hihi, ik heb een gelijkaardig kerstkado ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha, hier ook!

  Lastig hé, om die tas deftig op foto te krijgen. 't Is jou beter gelukt dan mij ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Zo leuk dat er ergens ter lande nog omkeerbare tassen onder de kerstboom zullen liggen.

  @Bombilla, don't worry: ik ben begonnen met de topper. Ge moet uw hersenen niet meer pijnigen op die superlatieven!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Merci voor de tip! Ik zocht nog een toffe tas als kerstkadooke voor mijn stiefdochter. En deze is het dus geworden. Het was een middernachtprojectje en ik ben in de knoei geraakt met het keren, maar heb er dan maar een makkelijke oplossing voor gezocht. k Zal ze binnenkort op mijn blog zetten. Nu nog een beetje te moe en nog geen foto gezien ik ze nog snelsnel heb ingepakt! Hehe! Maar ze is in ieder geval niet zo schoon afgewerkt als de uwe hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik zoiets zie dan wil ik dat ook zunne. Die tutorial moet binnenkort ne keer gebruikt worden ten huize Mamasha. Merci voor de link en knap werk!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Hé, ik ken die stof! Ons ma had vroeger zo'n lakens, maar de stof is al verwassener dan die van jou. Is dus minstens 30 jaar oud. Leve de Kringwinkel!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Dat is wel erg leuk zeg :O Ik heet zelf Louise en ben sinds aantal dagen begonnen met naaien. Kan helaas nog niets met de naaimachine maar ik bewaar deze tutorial zeker, zodat ik m'n eigen tas kan maken op een dag :D

  BeantwoordenVerwijderen