woensdag 9 september 2009

Geef ons heden ons dagelijks brood

 
Niets ruikt meer naar nestwarmte, dan de geur van versgebakken brood. De Polkadotjes bakken dan ook dagelijks hun eigen brood (als bloggend Vlaanderen tenminste geen roet in het eten gooit). Dat  brood, dat kan vanalles zijn, maar eigenlijk liefst van al Waldkorn of Zwarte Woud, hoe donkerder hoe liever eigenlijk alhoewel een sandwichke er af en toe ook wel in gaat.
De ingrediënten komen van hier. Wel keuze uit 30 verschillende soorten bloem. Of eigenlijk meel, want bloem is eigenlijk gezeefd meel en daarmee kan je alleen wit brood maken. Of wisten jullie dat al?

Zelf je broodje bakken is goedkoop. Bovendien wordt ten huize P, door klein en groot, opmerkelijk meer brood gegeten dan in het prébak-tijdperk...en dat doet een moederhart plezier.
Redenen zat dus om deze aankoop te verantwoorden. Na een jaartje dromen en twijfelen (over het al dan niet aanschaffen ja, maar eigenlijk vooral over de kleur...mama P is  dan ook niet voor niets een meisje), staat hij eindelijk op het keukenblad te blinken. Elke avond voert hij zonder tegenpruttelen zijn kneedsessie uit en anderhalf uur later komt de zalige warmebroodgeur onze reukzin prikkelen.

Als u wilt weten hoe dat broodbakken nu juist gebeurt ten huize Polkadot, gelieve dan volgende instructievideo te bekijken.


Deze instructievideo niet zelf gevonden maar te hilarisch om hem jullie te onthouden!

1 opmerking: