zaterdag 12 september 2009

Hallelujah!

Er is een naaiplekje geboren.


Alle stofkes, draadjes, knoopkes, speldekes en andere naai-attributen werden tot nu toe bijeengehouden in kartonnen dozen, plastiek zakken, curver boxen, ...
Iedere naaisessie werd tot op heden dan ook voorafgegaan door een ellenlange zoektocht naar het benodigde materiaal...vaak kwam het er op neer dat de trap tig keer per naaisessie werd bestegen tot uiteindelijk de bijna complete inhoud van alle dozen, zakken, boxen in de living was terecht gekomen...waar ze bovendien vaak nog dagen en dagen bleef liggen tot uiterste frustratie van papa P. Nodeloos te zeggen dat een mens het soms zou ontzien een naaisessie aan te vatten.
Daarom heeft mama P, pedagogisch compleet onverantwoord, maar liefst vier vierkante meter van de speelkamer van haar bloedeigen kinders opgeëist, inclusief een kast en oude schoollessenaar. 
Nu ligt alles netjes gesorteerd...een schapke voor de stofkes, een schapke voor de naaidoos, een lade voor de lintjes, eentje voor de boekskes...en vooral, ja vooral een tafel waar de naaimachine kan blijven staan. 't Is nog niet ideaal, maar 't is een begin.

11 opmerkingen:

 1. Dag mijn lieve polkadot-vriendin...
  Eventjes 2 avonden mijn mail niet bekeken en alweer een leuke namiddag misgelopen!
  Aangezien ze mijn favoriete detective-avond vervangen hebben door tennis en echtgenoot op de boot zit, even aan 't bloggen ( of hoe heet je dat anders? ) en wat vind ik? Een speelkamer met stofjes die ik van vaag ergens ken en herkenbare verhalen. Heb al direct een nieuwe favoriet bij!
  Een dikke kus(t) van ons allen

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ge hebt gelijk ... ik wil ook een naaikamer

  BeantwoordenVerwijderen
 3. nu ik nog. Heb er een deel van mijn kleerkast voor ingepalmd, maar dat is ook niet zo ideaal, want poes lag voordien daar wel eens te slapen en nu mag ik zeker de kast niet vergeten helemaal dicht te schuiven. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ideaal zo'n naaikamer. Heb mezelf ook een hoek van de speelkamer toegeëigend. Resultaat is dat Grote Pruts nu veel meer echt in zijn speelkamer speelt (ipv al het speelgoed te verplaatsen naar de living) omdat hij dan dichtbij mij kan spelen. Win-win-situatie noemen ze dat ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ooohh! Mooi!
  En wat een reuze tafel! Zéker genoeg voor nog een machine. Tot gauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. en werkt dat? Onze meisjes hebben ook een speelkamer, een redelijk grote zelfs. Ik heb lang getwijfeld om daar een naaihoekje te maken...maar ik had schrik dat de meisjes aan mijn machine zouden gaan prutsen en er op de duur overal draadjes en stofrestjes tussen het speelgoed zou gaan zitten...
  Sinds een week of 2 heb ik nu wel een eigen stek, mijn lief heeft nu geen eigen bureau meer maar een kamer die vanaf nu ook voor de helft van mij is! Dus, nu zitten wij 's avonds vaak samen in het kleinste kamertje van ons huis...oh wat romantisch!!! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. en seg, als ik naar die foto's kijk lijkt het wel of je in mijn stoffenkast bent komen neuzen!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. @ Prutsen...klopt idd. Gisteren een superleuke tijd gehad met de meisjes. Ik aan het naaien met die 3 kadees rond mij. Alle stofrestjes kwamen stante pede in de 'stoffenwinkel' terecht waar ze voor torenhoge prijzen werden verkocht. Er werden armbanden, ringen, sjaals en zelfs bh'tjes van gemaakt waar ook de kleinst uk in werd getooid. Ik hoop op nog zo'n dagen!

  @ meisjesmama...klinkt idd heel leuk om 's avonds met je wederhelft in een klein kamertje te vertoeven! Wordt jouw lief niet gek van het lawaai van die naaimachine? Of maken die nieuwe versies niet zoveel lawaai (ik heb nog een oud model, geërfd van de schoonmama)? En die stofkes zullen wel van dezelfde adresjes komen he?

  @ Liefbeesje en Annelyse...zo'n naaiplekje is echt wel een must he. Wat een zalig gevoel om gisteren na het naaien gewoon de deur achter je te kunnen dichttrekken met alles nog steeds netjes op zijn plaats.

  @ Anoniem vriendinnetje van de kust...je hebt me gevonden voor ik nog maar iets kon zeggen...straf!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ale jong, zo een schoon stofkes! Mag ik bij deze zo vrij zijn te vragen uit welke winkels die dan zoal komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aha hilkeding...interessante vraag. De meeste stofjes komen eigenlijk van het stoffenspektakel, van bij Artevelde Stoffen (Vrijdagsmarkt Gent) of van de 'Roze strek' in Ledeberg.
  De speciallekes komen eigenlijk allemaal wel van het stoffenspektakel. Echt de moeite om eens een paar uurkes voor uit te trekken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. och waaw! t Is heel herkenbaar, dat dozen- en zakskesgedoe! en de ergernis van de wederhelft! haha! Groot gelijk dat je een beetje ruimte hebt opgeëist! Ik kijk al uit naar de opknapbeurt van onze zolder, dan kan ik eindelijk ook eens een plekje opeisen!

  BeantwoordenVerwijderen