dinsdag 17 augustus 2010

Helium oh Helium

...wat zijdt gij toch schoon!
Wat er ook in dit zalige stofje van Petit Pan wordt gefabriceerd, het blaast je gewoon achterover.
Zo ook dit?

Mama P had nog een restje over van het metertje dat ze kocht voor deze creatie
Uit dat restje kwamen nog net een lap van 64 op 29 cm, twee lapkes  van 33 op 29 cm en een tailleband van 51 op 8 cm. Dat zou genoeg moeten zijn voor een rimpelrokje voor Roos. Aangezien het achterpand in twee stukken kwam, werd de rits deze keer langs achter gestoken. Stom! Verkeerde denkwijze! Want waar moet die elastiek nu om de taille aan te passen?
Het rokje werd opnieuw volledig gevoerd, alleen deze keer wat netter dan de vorige versie. De rits werd volledig ingewerkt tussen rokje en voering. Dit rokje zou mama P, wat afwerkingsgraad betreft, zo in de winkel durven hangen. 


 

En toen was het rokje dus af en werd er bij de eerste pasbeurt lichtelijk gepanikeerd omdat de tailleband nogal strak rond het buikje van Roos zat. 'Dedju, te klein' kwam er uit het strot van mama P. Het rokje werd zelfs al halvelings beloofd aan dit schattige meisje. Maar blijkbaar past het rokje toch (net)...eens de nachtpamper van de poep is.
Sorry dus Liezelmoedertje. Maar het komt zeker je richting uit binnen een paar weken/maanden, want lang zal ze dit spijtig genoeg niet kunnen dragen.

Dit rokje kan mama P al maken met haar ogen toe. Tijd voor een nieuwe uitdaging en een nieuw modelletje. Het stofje ligt al klaar. 

17 opmerkingen:

 1. Weeral héél erg mooi. Leuk dat ze hem toch even aan kan. Die groene voering past er perfect bij (t-shirt ook), een kleurencombinatie waar ik zelf niet direct aan zou denken. 't Is toch een schatje hé, die Roos van jou!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel erg geslaagd alweer. Inderdaad een hele mooie stof, 1 van mijn favorieten. En die rits ziet er echt perfect uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jep! 't Is prachtig! En die afwerking, amai!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schitterend! Ik zou lichtelijk zot worden moest ik zo direct merken dat het (bijna) te klein is.
  Je schrijft dat je een aanpasbare rekker had. En toch zo nipt maar?
  Tja, je kan het kind moeilijk op dieet zetten voor een rokje he.
  Mooi dat het zo wat bol staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 't Is waarlijk een schoontje! Ja, uw dochter én het rokje. En amai, ge hebt er wel heel erg uw werk van gemaakt. Zo properkes!
  Nieuwe uitdaging? Ben al benieuwd. En zelfs al een stofje gekozen. Waar gaan we dat schrijven? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Echt zooo schoon!!!
  Die helium is zoals de cd van snow patrol die nu in mijn auto zit, ik word het echt niet beu!!!
  En dat modeletje ligt hier ook al een tijdje geknipt te wachten, 't is een schande dat ik er nog niet toe gekomen ben.
  En tegelijk ben ik zo benieuwd naar je volgende uitdaging!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Echt heel erg mooi he!
  Ik zou zo wel eentje voor mezelf willen, helemaal identiek :).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Die afwerking, die kleurtjes, zalig!!!!!!!!
  Buik intrekken, Roosje. Alles voor de schoonte!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel schoon! Zowel de dochter als het rokje :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ewel, ik vond die stof helemaal niet schoon. Tot ik er u dingen uit zie maken, dan word ik er wel een beetje verliefd op. Een beetje heel erg veel. En de dochter, wat een doetje toch.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Man man man... wanneer opent die winkel? ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zwijgt stil, vorige week liep er hier in dendelhaize een papa met een dochter, een zoon en een klein meisje dat een heliumrokje aanhad. Schoon dat dat was! Ik heb ze de halve winkel lopen achtervolgen om dat tegoei te bekijken. ahum. Gelukkig ligt de stof ook in mijn kast al denk ik dat ik tot volgende zomer wacht om er iets mee te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. 't is gewoon fantastisch, geweldig knap zo schoon... de dochter, het stofke en het rokske. Chapeau. Ik heb ook nog een lap helium liggen maar ik denk nog diep na over de bestemming!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Die rits! Al mijn respect. Ik ben momenteel heel hard aan het knoeien met zo´n ****-onding...

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Zeg mag ik dat kind reserveren voor één van mijn ventjes? En die rok dan voor één van under boelekes? Want schoon é zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Zo proper afgewerkt, knap!
  Superschattig die roos !

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel mooi en ik wou het ook eens proberen. Maar ik heb nog een (ingewikkeld) vraagje... Bij uw beschrijving van het patroontje bij het dierenrokje schrijf je dat de tailleband 8,5 cm is. En je maakt een plooi op 4 (1+3)cm. Dan rok aan tailleband op 0,5 cm, dus nog 8,5-0,5-4 =4 cm = hoogte van tailleband effectief zichtbaar na afwerking. Maar dan moet ik tenslotte nog eens beleg vaststikken vlak boven eerste strijklijn, maar dan zit ik toch een heel stuk (iets meer dan 1cm) boven de onderste rand van de zichtbare tailleband? Of sla ik hier helemaal de bal mis? Kan jij me verder helpen?

  BeantwoordenVerwijderen