zondag 27 september 2009

Jong geleerd


De 3 minipolkadotjes zijn poppengek. Ongeveer alles waar ze als baby zelf in gehangen, gezeten of gelegen hebben, vind je hier in poppenformaat terug. Al een tijdje vragen ze om een draagdoek: een eenvoudig naaiprojectje zonder veel ambities, maar wel eentje waar mamapolkadot mee kan scoren. Tijd voor actie dus.

De stof komt van bij de 'Roze Strek' in Ledeberg. Geen idee hoe de winkel echt noemt, maar aan het venster op de eerste verdieping hangt een roze, ondertussen bijna zwarte, strik. Het winkeltje is niet meer dan een smalle gang met aan weerszijden rollen stof. In diezelfde smalle gang staan her en der nog rollen stof gestockeerd: om er op je gemak rond te struinen moet je er dus niet gaan, als je goedkope stof wilt scoren ben je wel aan het juiste adres.

De, door de meisjes zelf gekozen stof, heeft aan een kant een soort superzachte fleece en aan de andere kant een zachte schijn. Bovendien zit er een beetje rek in.  Van de rode en blauwe variant werd  een meter gekocht (4 €/m).  Elke lap werd deze middag in twee geknipt en de 2 delen zijn, op vraag, met een gekleurd biaislintje aan mekaar gezet. De doek is nog wat opgefleurd met een figuurtje.


Ze kunnen hem ondertussen zelf knopen...dat moeten ze dus al niet meer uitzoeken eens ze zelf kinderen hebben. Deze doek is trouwens beresterk...en poppen hebben de twee oudste Polkadotjes ook al niet meer nodig:


4 opmerkingen:

 1. zo schattig!!! Vooral die foto waar ze met z'n drietjes op staan!!! Mijn meisjes zijn ook poppengek, echt niet te doen. Ik heb hen een paar maand geleden ook een draagdoek genaaid maar dan alleen maar een tube uit fleece want ze zijn nog veel te klein om te knopen :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ho, dit is echt leuk en schattig!
  Kleine mini-mamatjes.
  Leuk dat je hen zo vertroetelt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh geweldig zeg! Vooral de grootste "pop".

  Moet ik misschien ook gewoon eens maken voor mijn twee poppemiekes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, wat lief. Vooral grote zus met haar schattige 'pop'. En knap dat ze dat al zelf kunnen knopen.

  BeantwoordenVerwijderen