donderdag 10 juni 2010

Lievelingskost


Dit moet zowat het lievelingsgerecht zijn van mama P...ratatouille met couscous, feta en mergeuzekes. 
Een portie ratatouille zit ten huize Polkadotjes standaard in de diepvries. Dit gerechtje hoort dan ook thuis in de 'snel klaar' categorie: ontdooien, couscous klaarmaken en worstjes bakken lukt in ongeveer 10 minuten.

NODIG voor 2 volwassen, 3 mini's en ongeveer twee invriesporties:
2 aubergines, 3 courgettes, 3 rode paprika's, 3 uien, 2 kg tomaten, 2 teentjes look, pezo, provencaalse kruiden (oregano, marjolein,...), paprikapoeder, rozijnen, vijgen

TE VOLGEN SCENARIO:
  1. snij de aubergine, courgettes en paprika's in kleine dobbelsteentjes
  2. snij de lookteentjes en uien fijn
  3. stoof de look aan in olijfolie en voeg de aubergines en courgettes toe, stoof tot de groenten zacht zijn en haal dan alles uit de pot
  4. stoof de ajuinen aan in olijfolie en voeg de paprika's toe, stoof enkele minuten
  5. voeg dan de (in stukken gesneden) tomaten toe en laat sudderen tot de tomaten volledig 'ontbonden' zijn
  6. doe de gestoofde courgettes en aubergines terug in de kookpot
  7. voeg rozijnen (naar believen) en in stukjes gesneden vijgen toe
  8. afkruiden
  9. laat efkes sudderen
  10. opdienen met couscous en feta
  11. en een glaasje wijn natuurlijk
  12. smakelijk!

10 opmerkingen:

  1. Hewel, daar zeg ik geen nee tegen...en in 10 minuten klaar! Zo'n receptjes willen we allemaal in huis. Merci!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ratatouille en couscous staan hier ook vaak op het menu.
    En zeg, jij was nog niet moe, gisteren? :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker zeg, die ga ik binnenkort ook maken! Bedankt voor het recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Nee, dat zouden ze hier niet lusten. (ik wel hoor)Ik heb moeilijke eters, behalve de oudste twee.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. ziet er heerlijk uit, alleen wordt dat bij mij altijd heel waterachtig, zeker als het uit de diepvries komt...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wel! Hier krijg ik nu nog eens honger van sè.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. @Harvest...ge moet wel eerst ne keer effectief maken he. Die 10 minuten geldt enkel als uw diepvries bevoorraad is.

    @Oontje...hihi, nee jong. Ik ben een echt avondmens. Ik had gerust nog een aantal uurtjes kunnen doorgaan.

    @Tess...allé gij: keilekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Mmmm... dat ziet er lekker ui!! Ik zou dat ook moeten doen, direct grote porties maken en dan een deel invriezen. Het komt er gewoon niet van.

    BeantwoordenVerwijderen