zondag 9 mei 2010

De 'Vinkjurk'

Weet U wel, lieve lezer, dat U ook op Flickr heel wat creatief talent kunt vinden? Kijk maar eens hier, hier, hier, hier of hier. Maar daar stopt het niet...Flickr is een bodemloos vat vol prachtige creaties. U kunt er gerust een weekje in rondsnuisteren.

Bij Vlijtige Vink werd mama P op slag verliefd op deze wikkeljurk, waarnaar vanaf nu gerefereerd wordt als de 'Vinkjurk'. U zag hem ook al bij meisjesmama, in tweevoud dan nog. Vlijtige Vink was zo lief om het patroontje te verspreiden, zodat ook Janne haar eigenste Vinkjurk in haar kast kan hangen...alhoewel de jurk nooit de kast heeft gehaald. Hij is onmiddellijk vanonder de naaimachine rond haar lijfje gaan hangen.


Toen mama P dit stofje zag bij, ja alweer In Den Beer, was het onmiddellijk gereserveerd voor Janne. Met haar oranje haartjes staat Janne niet met alle kleuren, maar met dit prachtige flessengroen dus wel. De foto's doen de kleur echter geen eer aan...de stof is in realiteit veel donkerder.

Het biaiske heeft een licht muntgroen kleurtje. Wit zou te contrasterend zijn geweest. Mama P maakte de jurk  (voor haar 6-jarige dochter) in maatje 110, exact zoals het patroon het voorschreef. Aan de lengte werd dus niets gewijzigd. En hij past perfect.

Krijgt U niet genoeg van de 'Vinkjurk'? Neem dan eens een kijkje op de  'Burda wikkeljurkjes' Flickr-pool waar U een oogverblindend gamma aan Vinkjurkjes geëtaleerd krijgt.

27 opmerkingen:

 1. o, dat staat echt heel goed met haar haar! en een tof modelleke. het ziet er ook ni zo moeilijk uit, maar schijn bedriegt meestal......

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk modelletje zeg! En het staat haar beeeeeeldig! Leuke spontane foto's ook!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Krijgt gij soms geen jaloerse blikken van andere meisjesmoeders toegeworpen aan de schoolpoort? Zo'n schoon kleedjes en rokskes dat uw kinders altijd aanhebben!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik wíst dat ik als kind al terecht jaloers was op de mooie rode lokken van mijn achterbuurmeiske! Die rode haren combineren perfect met al mijn favoriete kleurekes, echt schoon seg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. O, heel mooi. En 't staat uw Janne inderdaad heel goed. Van 't naaimachine naar 't lijfje... dat wil wat zeggen!
  Ik zal Vlijtige Vink ook eens heel lief moeten aankijken, dan. O. ziet zo'n kleedje ook wel zitten, zegt ze.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Heb jij speciaal voor de foto's een paar bakstenen in het blauw geschilderd?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het is echt zo'n leuk modelletje! Jurk én dochter trouwens :D

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geweldig die wikkelkleedjes!!! Ik had ze ook al bij Vlijtige Vink gezien, maar het lukt me niet om haar te mailen, kvind nergens haar mailadres. Zou jij me aan het patroon kunnen helpen? Ik wil er best voor betalen hoor. Laat je me iets weten? annelies78 ad yahoo dot com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ooh ja! Dat groen past fantastisch met haar rode haartjes, kheb het hier ook liggen :-) Mooi zeg!!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. schoon, wreed schoon, weeral ne keer! Dat modelletje past Janne perfect en ja... het stofje staat haar inderdaad ook beeldig!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goh, die wikkeljurkjes zijn allemaal om te mooier. Janne staat inderdaad goed met dit kleur. Net zoals Anoniem hierboven verlang ik naar dat patroontje.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik heb het patroon liggen en twee meisjes met geduld, een stoffenkast vol en ik weet niet wat kiezen!
  Jouw versie is goddelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Bombilla, lol...bij gebrek aan vloeren in onze tuin in afbraak, kleuren de meisjes nu maar op de muren met hun krijt. 't Heeft wel wat.

  @Ella, lol.

  @Oontje...kunt ge nog wachten tot de opstart van de naaiclub? Anders kom je er maar eens om.

  @E&M...ik vind dat het moeilijkste van het ganse naaigebeuren: kiezen welk stofje je gaat gebruiken voor een bepaald project. Sterkte dus! Maar tot nu toe hebt gij toch altijd goed gekozen zu.

  En Janne fleurt idd helemaal op met dat kleedje aan. Spijtig dat ik tot nu toe nog maar weinig stofkes in 'haar' kleuren ben tegengekomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zou dat eigenlijk zelf wel willen zo'n kleed. Bij gebrek aan dochters hé!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. o, wat mooi!
  (hebt ge toevallig een idee of er zo'n patroon voor volwassen maten bestaat, ik wil ook wel zo'n kleedje!!!)

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ook hier zo'n prachtig wikkeljurkje! Ik kan niet wachten tot Kleine Pruts er groot genoeg voor gaat zijn, want ik vind dit zo'n schoon model. Jouw versie met het groen en blauw is prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Lovely! Mooi! (I belive it's a good word to use here? I saw it in the other comments...). Nice with the simple lines of the dress. I like that.
  Barbara

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Mooi-mooier-mooist!

  Als je het patroontje een dagje wil/kan missen, dan zou ik het graag eens overnemen.
  (In de grote vakantie.)
  Laat maar iets weten.

  En wat is dat allemaal over een Gents naaiclubje? Mijn interesse is gewekt! Zeker in een zomer-editie!

  Groetjes, L.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. de vink jurk is fantastisch...hoe kom ik aan het patroon voor dit schattige jurkje??Help!!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. ik durf gewoon niet aan die rokjes en kleedjes beginnen ook snap ik niks van die berekeningen kan er iemand mij helpen aub
  liesbet.de.graef@telenet.be

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Geïnspireerd door bloggend Vlaanderen, beginnen mijn handen te jeuken om ook iets creatiefs voor mijn dochter te maken.
  Ik zie mijn prinsesje al helemaal in die fantastische wikkeljurk, maar durf er niet aan te beginnen zonder een patroontje.
  Kan jij me helpen aan een patroontje maat 110?
  Uiteraard hoef je dit niet voor niets te doen.
  Ik ben zo bereikbaar: katleen_en_johan@hotmail.com

  Alvast bedankt!

  Een stresskonijn

  BeantwoordenVerwijderen
 22. hey, ik ben beginnend naaister, en ben zot van dit kleedje. maar heb absoluut geen ervaring mee hoe je aan deze patroontjes geraakt of waar ik ze kan kopen? kan iemand mij helpen?
  doreenvg@telenet.be

  BeantwoordenVerwijderen