woensdag 5 mei 2010

Ballontuniek

Stien is zot van haar kleinste zus. En vice versa. En beiden vinden het leuk om iets gelijkaardigs aan te hebben. Daarom had Stien graag een kleedje gehad in hetzelfde stofje van Roos haar 'Market skirt'.

Moeder en dochter doorbladerden samen de boekjes en de talloze patronen (o wat een leuke moeder-dochter activiteit), discussieerden wat over de combinatie van  model en stof en kwamen uiteindelijk tot een compromis. 
Het werd de ballontuniek uit de Knippie 4/2008. Ballonrokjes zijn kennelijk 'in' de laatste tijd, en wederom doet mama P mee met de rage zonder dat ze het zelf beseft. Het kleedje is namelijk al een tijdje in productie: een avondje patroon knippen, een avondje stof knippen, een avondje het binnenkleed in  mekaar steken, een avondje voor het echte kleedje, een avondje alles in mekaar steken, een avondje sukkelen op de omkeerbaarheid van het ding, enz...Jaja, U leest het goed: zonder proefversie deze keer (alhoewel de binnenjurk deze functie wel zou kunnen behartigen, maar dat roepen we niet te luid).


Er zijn een paar ieniemienie details die beter hadden gekund, maar waarvan mama P niet weet hoe ze het zou moeten oplossen. Naailessen zijn daarvoor waarschijnlijk de meest aangewezen oplossing. Het mag ook nog wat meer 'poffen' vanonder. Maar over het algemeen is dit wel weer een projectje waar mama P met enige fierheid over vertelt. Het stofje is perfect voor het modelletje en Stien is superblij.

21 opmerkingen:

 1. Dat is inderdaad iets om fier op te zijn, heel mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Alweer een zeer geslaagd naaisel!

  En zo'n mooi stofje! Mag ik vragen waar je dat gehaald hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Erg mooi jurkje en een ontzettend leuk stofje zeg!
  Complimenten hoor!

  Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuke foto's! en tof kleedje natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooooooooooooooi!
  Al die zelfontwikkelde talenten, dat is toch ongelooflijk he!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ha dat is de grote Stien ( in een mooie geslaagd jurkje)...ik kijk al uit naar zo'n moeder-dochtermoment met mijn kleine Stien;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Poffen is altijd leuk, maar met zo'n stofje valt dat in het niets. Prachtig gedaan hoor. Een trotse moeder (aan de tekst te lezen)en dochter (aan de foto te zien. Inspirerend.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. héél mooi! En oh wat kijk ik uit naar 't moment dat mijn meisjes mee bladeren in de patroonboekskes! Voorlopig blijft het bij zelf stofjes kiezen uit mijn kast, wel onder begeleiding natuurlijk want er zijn er waar ze niet eens naar mogen wijzen! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dat stofje blijft geweldig, hé! Mooi modelletje met die ronde kraag!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh, dat stofke heb ik precies ook al vaak zien passeren in blogland, heel schoon vind ik dat!
  En alweer een geweldig maaksel uiteraard... zo schattig dat de grootste en de kleinste zus zo goed overeenkomen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuk jurkje zeg!! Staat haar super!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. weeral een prachtige creatie!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. @Mme Li, het stofje komt van Vermiljoenshop.

  @Leen, zo tof dat gij ook een Stientje hebt. Ik dacht dat de naam niet veel voorkwam maar in de blogwereld ben ik er nu al een aantal tegengekomen.

  @Meisjesmama...groot gelijk, beschermen wat van U is! Samen stofjes kiezen is ook al heel leuk he!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. wat een prachtig jurkje zeg! heel mooi gedaan. ook heel leuk met die zakjes op de voorkant. al moet je dat natuurlijk wel goed in de gaten houden met wassen;-) mijn dochter heeft tegenwoordig namelijk de liefhebberij om daar van alles-en-nog-wat in te stoppen

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nu moet ik eerlijk toegeven dat ze er beeldig mee staat! :)
  Mooi golfje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Da's echt wel een mooi jurkje, zeg. Alsof de stof ervoor gemaakt is!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Hey, wat een mooie jurk, en leuke stof. De naam die vindt ik mooi, nog nooit eerder gezien , want zelf heet ik Stina, leuk hé. Vondt het zo grappig dat ik dit op jou blog zag, ga je volgen hoor. Kom ook maar es bij mij kijken. Alvast een goed weekend, hartelijke groet van Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ooh een hele mooie jurk zeg, ze ziet er prachtig uit! En die stof is echt zo mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Fien wil ook zo'n jurk als Stien... en dat stofje, daar geraak je inderdaad niet op uitgekeken, een héééél schoneke!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Inderdaad heel erg waauw,ze staat er super mee,al is Stien volgens mij een meisje dat met àlles staat...die stof blijft ook geweldig!

  BeantwoordenVerwijderen