donderdag 12 november 2009

Stof gezocht

Gisteren was mama P nog eens in de buurt van Kortrijk (alwaar ze is opgegroeid) en laat nu net in de Expo aldaar Het Stoffenspektakel doorgaan.
Mama P is op zoek naar een effen bruin katoenen stofje om een dekbedovertrek te maken dat 'past' bij het behangetje in haar slaapkamer. Deze stof zou moeten minimum 2 meter breed zijn om het overtrek zonder naden te kunnen maken. Mama P dacht dat ze dat wel op het Stoffenspektakel zou vinden. Mis gedacht...komt het nu omdat ze maar een dik uurtje tijd had? Of omdat de 2 oudste Polkadotjes meewaren en bij elk kraam wel 3 verschillende stofjes wilden meedoen?
Er was wel bruine katoen...maar net niet dat bruin en bovendien ook maar 1,40 m breed. Heeft U soms een tip waar mama P terecht kan met haar wensen?


Nu kan een mens toch niet met lege handen terugkeren van het Stoffenspektakel? Dus mochten beide miniPolkadotjes een stofje kiezen om tegen de zomer een kleedkse of rokje mee te maken. Ze hebben ook eentje gekozen voor het kleinste Polkadotje. En ze hebben smaak die meisjes, oordeel zelf maar:

Mama P werd dan ook nog eens terplaatste verliefd op een stofje in afslag: 2€/m stond er op de rol. Ze vroeg 2 m en er zat maar 3,5 m meer op de rol. 'Je mag alles hebben voor 5€' zei de vrouw. En nu zit mama P hier met 3,5 m van die prachtige stof. Ideetjes om er iets mee te maken?


En een uitstapje naar de Kringloopwinkel leverde onlangs deze buit op:

Maar dit terzijde...mama P zoekt dus bruine katoen (aan een schappelijke prijs liefst!). Laat maar komen die tips.

16 opmerkingen:

 1. ik wil hier in de stoffenwinkel wel eens gaan zien (Pauli Leuven) maar dan moet je mij wel heel duidelijk kunnen maken welk bruin het is...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien bij Artevelde? Als ze het niet heeft zal ze je misschien toch kunnen helpen.
  Maar wat een prachtige kringwinkelstofjes seg, dju! Komen ze uit gent? Vlaamse kaai?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ma zeg! Ik was daar gisteren ook en voor het zelfde! Kzocht een leuk stofje van zeker 2 meter voor een dekbedovertrek te maken voor mijn zus! Ook geen gevonden, als je tips hebt hoor ik het graag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. heb je al eens gekeken op online stoffenwinkels, die hebben soms brede stoffen. Leuke aanwinst trouwens, je dochters hebben idd smaak :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hm, zulke brede stof hebben ze wel voor gordijnen maar ik weet niet waar..
  En die kringloop-stofjes zijn echt super, *kwijl*!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Jammer van die brede stof (ik vraag het me ook al lang af, waar je dat kan vinden), maar wel reuzeleuke andere vondsten!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. oooh! Man wat ben ik jaloers! Wat een geweldige stoffen! Ik was daarstraks nog in de kringloopwinkel en heb echt niks gevonden (meestal kom ik daar toch wel met iets buiten, al is het maar donkerbruine stof ;-))...nu weet ik ook waarom!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ben al heel langniet meer in ikea geweest, maar heb daar indertijd toch wel effen bruin katoen gekocht. Mooooiiiie stofjes voor de rest!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schoon marchandise! 'k Zal u ne keer mijn maten doorspelen. Kwestie dat je een projectje vindt voor de stofjes.
  Btw: Zijderoute al eens geprobeerd?

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als ik zoiets zocht, zou ik in Le Chien Vert gaan kijken in Brussel. Pak maar veel centen mee want het is een echt stoffenparadijs, moeilijk te weerstaan en sowieso een uitstapje waard: http://www.chienvert.com/nl/magasins.php
  Er zijn twee winkels, ze liggen vlak bij elkaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mocht je iemand zoeken om je te vergezellen naar de chien vert, steeds kandidaat voor een dagje Brussel! Kunnen we ook nog eens passeren aan dat marktje van Muriel met al die prinsessenjurkjes voor geen geld...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Mie, ik vind da ongelooflijk lief...but trust me als ik zeg dat je dat eigenlijk niet wilt doen. Ik ben nogal een moeilijke en een pietje precies. Ik heb iets in mijn hoofd en dat zal het worden. Ik zou dus niemand anders dan mezelf willen opzadelen met deze moeilijke opdracht. Maar binnenkort moet ik in Leuven zijn voor een studiedag...opent perspectieven he!

  @Hilkeding en meisjesmama, Vlaamse kaai indeed! Sorry dat ik jullie voor was!

  @Liesel, wij komen toch echt op dezelfde plaatsen he! Ik hou je op de hoogte van mijn zoektocht. Jij ook?

  @Ilse, ik heb idd al brede stoffen gevonden op webshops, maar dan is het kleur zeer moeilijk te beoordelen he. En daar ben ik vree moeilijk in!

  @Eloleo...aja zeg, nu dat je dat zegt valt mijn frank. Ben daar ooit eens geweest op vrouwenweekend (hé Annelies zee ;-) ) en idd...walhalla!! Daar moet ge dat toch idd zeker vinden. Merci voor de tip.
  @Annelies...ik bel je om af te spreken!

  @Bombombilla...zijn da niet dezelfde als die van mij?

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Aha, een studiedag. Toch niet in het provinciehuis?

  BeantwoordenVerwijderen
 14. in ledeberg bij de strik hebben ze katoen in veel kleuren en breedtes
  wel goed wassen voor gebruik want het ruikt daar nogal muf

  BeantwoordenVerwijderen
 15. In Stoffen van Leuven (In Wetteren, verwarrend ik weet het) zouden ze ook vré veel hebben. Die staan ook wel telkens op Stoffenspektakel. 'k Ben er zelf nog niet geweest, maar zou de moeite zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. En nog efkes vragen welke kringloopwinkel jij bezoekt, want ik vind zo'n stoffen daar dus nooit hé!

  BeantwoordenVerwijderen