maandag 9 november 2009

Een eigen kamertje voor Klein Polkadotje

Bent U geïnteresseerd in een verbouwingsverhaaltje?
U weet, als trouwe lezer, ondertussen wel al dat het kleinste Polkadotje (eindelijk, maar onder lichte dwang van papa P) verhuisd is van de slaapkamer van mama en papa P naar haar eigenste kamertje? 

De creatie van dit kamertje is maar liefst 8 jaar geleden begonnen. Toen werden (de toen nog geen) mama en papa P eigenaars van een typisch rijhuis in Gent; kotje kotje kotje op het GV en 3 slaapkamers +  mansardekamer op de 2 verdiepingen. Deze woning werd helemaal ondersteboven en binnenstebuiten gekeerd. Het GV bestaat nu uit 1 grote ruimte en op de verdiepingen vind je 4 slaapkamers en een badkamer.
Een van die 4 slaapkamers (de mansardekamer) was in den beginne niet eens een echte kamer maar eerder rommelkot/toegang tot de echte zolder. Mama en papa P waren zeer voorzienig en bij de grote verbouwing werd deze kamer dan ook voorzien van een dakkapel.

 

En zo ziet de achterkant ten huize P er nu uit;
 

Deze dakkamer bleef lange tijd onaangeroerd en fungeerde als stockageruimte. Met de komst van klein Polkadotje (bijna 21 maand geleden) werd het opeens noodzakelijk om de originele plannen met het kamertje terug naar boven te halen.  De realisatie van deze plannen gingen de laatste 20 maanden (zeeeeeeeer) traag, maar gestaag vooruit.

Vorig jaar werd het plafond dichtgemaakt en werd op de overloop een nieuwe toegang tot de zolder gemaakt. Het kamertje werd ook in de gyproc gezet en geïsoleerd. Een paar maand geleden ging de plankenvloer eruit en werd die vervangen door OSBplaten.
En van die toestand werd vorige week gestart met als enigste doel het kamertje 'slaap'klaar krijgen tegen het eind van de vakantie. Er werd gevliesbehangen, geschilderd, gesiliconed, gelakt, behangen en gevloerd. Kinders werden schromelijk verwaarloosd en aan hun lot overgelaten. De benedenverdieping werd door de minipolkadotjes herschapen tot een grote ravage, maar het doel werd bereikt en dit is nu het eigen plekje van Klein Polkadotje:
Het behang (dat hier overigens al meer dan een jaar ligt te wachten op zijn bestemming en dat mama P eerst niet maar dan toch weer wel ging gebruiken) zult U waarschijnlijk wel herkennen? Met dit behang werd naar de verfwinkel gestapt. De heren daar kennen mama P ondertussen al want op geregelde basis gaat zij daar, met een rol Priem-behang onder de arm, op zoek naar wat bijpassende kleurtjes. En keer op keer komt mama P met deze heren tot een perfecte harmonie tussen verf en behang. Het zijn cracs in hun vak. Deze keer werd gekozen voor kleuren uit de Flamant verf collectie, nl. clic-clac en plume. De vloer is een donkere laminaat.

Op de ladekast (die trouwens nog een laatste laagje lak moet krijgen) zie je het eerste naaiprojectje van mama P. Bij de geboorte van Klein Polkadotje werden alle kindjes die op bezoek kwamen verwend met een zelfgemaakt knuffeltje (en een zakje snoepjes of course). Den overschot werd nu in een kijkkistje (IKEA) gestopt dat ook in clic-clac werd geverfd.


Het kamertje is nog wat kaal en moet nog wat opgefleurd worden. Er moeten ook nog nieuwe gordijnen in (één van van de volgende naaiprojectjes van mama P). De gordijnen die er nu hangen zijn vermoedelijk 40 jaar oud...maar die passen dan, wat ouderdom betreft, wel weer perfect bij het behangetje. 

Het kamertje was dus opeens af. En toen moest mama P haar kleinste dochter zomaar opeens op meer dan 20 cm afstand van haar bed te slapen leggen. Tranen met tuiten heeft ze gehuild...mama P dan wel te verstaan want Klein Polkadotje vindt het geweldig. Reeds 2 nachten op een rij gaat ze flink in haar nieuwe kamertje slapen en  wordt ze zelfs niet meer wakker 's nachts!

 

24 opmerkingen:

 1. Zo'n fantastische leuke kamer!!! Het behangetje is ook super.
  En wat een leuke tut. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. O o o! Wat een fantastische kamer!! Ik ga deze week ook eens foto's van ons kinderkamertje plaatsen, je zult het waarschijnlijk ook mooi vinden! Heel mooi behang, van bij Priem? Zouden ze nog rollen hebben?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oh! Wij hebben bekanst hetzelfde huis! Maar dat van mij staat wel in Leuven

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oooooooooh wat een leuk kamertje! En wat een leuk huis hebben jullie! Zo mooi in het grijs en de witte huizen eromheen. Geweldig! En dat jij kan slapen met klein Polkadotje zo vlak bij. Pinda is na 7 weken al naar haar eigen kamer gegaan, wel met de deur open hoor. Na 6 maand durfde ik pas de deur dicht te doen. Maar als Pinda nu vlakbij moet slapen doe ik geen oog dicht door het gesnurk, gezucht, gedraai en gepraat op 3 uur 's nachts....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een supermooi kamertje!
  Lief en toch modern, schattig en toch goed voor enkele jaren.
  Heeeeeeel knap!
  Mag ik eens komen logeren? :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Amai, ferm verbouwd, ulen achtergevel is sjiek geworden. Het kamertje natuurlijk ook. en ik hou van het behang. Jammer dat Bjeurn zoiets niet graag ziet, want ik wou eerst in onze living ook zoiets vintage

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Knap.. net als je eerste naaiproject, amai. Direct veel enal..
  Nu nog een foto van je voorgevel posten, en dan kan ik dat tegenkomen in Gent en luid roepen 'aja hier woont de familie polkadotjes!' ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Martine Gentbrugge9 november 2009 om 22:13

  Prachtige gevel,mooie kleur en wat een prachtig kamertje. Wou dat we ons huis 20jaar geleden ook zo verbouwd hadden,sjiek! Maar waar in Gent zou dat zijn ,hé?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Martine Gentbrugge9 november 2009 om 22:19

  Kan het niet laten....Omgeving Forelstraat en Zalmstraat ?????

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ik begrijp je volkomen! Voor één keer geen gezaag dat de verbouwing van Lotte's kamer té lang duurt.
  Ik kijk er ook niet naar uit om haar alleen te leggen. Zie het positief : wel goed voor jullie nachtrust blijkbaar!
  Haar kamer is trouwens prachtig, zoals de rest van jullie huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Leuk dat jullie het kamertje leuk vinden. Ik ben er zelf ook geweldig zot van!

  @Liefbeesje; zwijg mij van die tut. Heb ik al verteld dat Klein P'tje geen van de makkelijkste baby's was...op alle vlakken. Zo heeft ze lange tijd niet van een fles willen drinken en hebben we wschl alle mogelijke flessen en tutten die op de markt zijn uitgeprobeerd. Silicone...daar wilde ze niet van weten. Die goeie ouwe rubber daarentegen! 't Ziet er toch niet uit hé.

  @Liesel, ben al benieuwd naar je kamertje! Behang komt idd van Priem...'t ligt hier wel al een jaartje stof te verzamelen, dus geen idee of ze er nog hebben.

  @Janina...alle kamers zijn nu toch wel in gebruik en verbouwen doen we niet meer en dus zal er geen logeerkamer meer komen. Maar er is nog plaats naast klein P'tje?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Annelyse, ik droom stiekem ook van vintage behang als we de living heropdoen. Maar ssssttt...ik zeg dat hier nog niet te luid!

  @Hilkeding en Martine...op die voorgevel gaat ge toch nog laaang laaang mogen wachten zulle! Maar laat dat jullie plezier van een gokje te wagen niet tegenhouden.

  @Annelies...ja gij, hou Lotteke maar nog efkes bij U als ge kunt. Die laatste kinnekes kunt ge niet lang genoeg verpamperen!
  En die nachtrust, dat was vannacht al vele minder!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het kamertje ziet er uit als een plaatje!
  Heel mooi licht geeft dat eendje.
  Moet dat 's nachts aanblijven? Of durft de kleine grote meid al in het donker slapen? (of mama wakker houden)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Dat doet nu raar se! Echt! Precies of jij hebt foto's gemaakt in mijn huis ;-)

  Trouwens superknappe achtergevel! Ziet er een geweldig tof huis uit, ik ben jaloers!
  Overigens meen ik ook wel te weten waar je woont, ik heb zelf jaren in die buurt gewoond en herken het! Woonde daar erg graag, maar onze portemonnee liet niet toe van er iets te kopen vier jaar geleden. Nu wonen we op Meulestee en zijn we stapelverliefd op onze heroplevende wijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. @Emma en Mona...het eendje brandt idd de ganse nacht. Ze hebben er alle 3 last van de minipolkadotjes: bang in het donker!

  @meisjesmama...schooooon papier he ;-)! De zuster Priem was er zelf ook wild van en heeft mij toch wel serieus in de richting van dit motiefje geduwd. Ik wou origineel een medaillon motief, maar dat vond zij ECHT NIET kunnen voor een kinderkamer. Ze bleef maar bloemekes uithalen tot ze uiteindelijk met dit papiertje haar gelijk haalde.
  En ik vind dat hier toch niet te doen grappig hoe iedereen aan een achtergevel meent te weten waar de Polkadotjes wonen! Je moet maar eens vragen aan Vermiljoen of je gevoel juist is. Zij weet mij wonen. Maar wees gerust...4 jaar geleden zouden wij hier ook niets kunnen kopen. We hebben de immense chance gehad van een huis te kopen net voor de prijzen de hoogte in gingen.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. In 1 woord, waaw, leuke verbouwingen!
  En dat behangpapier, ik heb zelf al heel veel staan windowshoppen bij Priem, ik heb er indertijd ook mijn beluik in gent mee behangen.
  Soms heb ik schrik dat die lieve dames hun winkel moeten sluiten vooralleer ik er mijn "definitief" papier heb gekozen.
  In ieder geval, mooie kamer, mooie verbouwingen, mooi lampke, mooie dochter, bravo!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ziet er een heel leuke kinderkamer uit. Naast het behang vind ik vooral die gans (of is het een eend) lamp leuk en dat berentapijt!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. @Wolinn...idd, waar moeten we naar toe als die zusterkes er niet meer zijn? Alvast een voorraadje gaan inslaan?
  Enne...merci voor al dat gestoef. Ben er ook vree content mee, vooral met de dochter!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Prachtig, amai !! Zal ik opslaan als inspiratie voor als we hier weer eens aan het inrichten slaan !!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Wohoooooow! Wat een verbouwingen moeten dat geweest zijn! Wat een GE-WEL-DIG resultaat!!

  *jaloers*!!!

  En uiteraard ook een super (!) mooi kamertje hoor!!

  BeantwoordenVerwijderen
 21. En dat behang is ook wel echt heel erg mooi.
  Zul je zien, ik heb helemaal geen behang nodig, dat ik het toch niet kan laten.
  Maar ik zal genoeg overlaten voor u, beloofd ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Heerlijke kamer! Zo mooie foto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Heerlijke kamer! Zo mooie foto's!!!

  BeantwoordenVerwijderen