dinsdag 17 november 2009

Pasta met courgette en geitekaas


Onder het motto 'maak ne keer iets klaar dat ongelooflijk lekker is, maar waar ge liefst niet te veel werk aan hebt' volgt hier een receptje dat één van de blogloze creavriendinnen dit weekend meehad op het STAMvriendenweekend in Alphen (NL).

NODIG voor 2 volwassen en 3 mini's: 
500 g volkoren pasta, 3 courgetten, 1 chililpeper, 2 sjalotjes, 1 teentje look, oregano, pezo, geitekaas, 3 pijpajuintjes, pijnboompitten

TE VOLGEN SCENARIO:
  1. snij de courgetten in dobbelsteentjes
  2. snij de sjalotjes en de look fijn
  3. snij de pijpajuintjes in ringetjes
  4. sjalotjes en look fruiten en daarna de courgetten erbij en die laten gaar worden
  5. ondertussen de pasta gaar koken en pijnboompitten roosteren
  6. 1/2 (of meer naar smaak) fijn gesneden chilipepertje bij de courgettes doen
  7. afkruiden met pezo en oregano
  8. pasta afgieten en mengen met het courgettemengsel
  9. op de borden schikken
  10. geitekaas erover verkruimelen
  11. wat pijpajuintjes en pijnboompitjes erover strooien
  12. et voila
  13. nog lekkerder met een koud glas witte wijn
  14. smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. blij dat het heeft gesmaakt!
    Ik heb hier nog zo wel een paar receptjes. Ik stuur ze binnenkort eens door.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er erg lekker uit. Ik heb het alvast op ons menu gezet voor volgende week.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vandaag getest en meer dan goed bevonden! Bedankt voor dit recept.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Deze avond klaar gemaakt. Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen