woensdag 28 oktober 2009

Die goede man

Ja ja...het duurt nog efkes, maar de minipolkadotjes beginnen stilaan warm te lopen voor het ganse Sintgebeuren. Dat komt door al die speelgoedboekskes die hier door de brievenbus vallen. Bij U ook?
Het zit er dus weer aan te komen; de tijd van sinterklaasliedjes zingen, Dag Sinterklaas op tv, klaaskoeken met warme choco, bladeren volgeplakt met speelgoedknipsels (en een heleboel lijm en papierresten op de vloer van mama P), boeken  lezen over de Sint,...
Een van de Sinterklaasboeken die
U gewoon in huis moet halen, is;
'Sinterklaas' van Charlotte Dematons is in 2008 bekroond met het Gouden Penseel voor het mooist geïllustreerde kinderboek. En uitermate terecht  want dit boek is gewoon fantastisch. Geen letter te bespeuren, enkel uiterst gedetailleerde tekeningen waarop je kan zien waar de Sint en de pieten wonen, hoe de pieten slapen, hoe hun badkamer eruit ziet, hoe ze de pakjes klaarmaken, hoe ze op de daken lopen...telkens opnieuw ontdek je iets nieuws. Uren kijkplezier zult U hiermee beleven...en uw kinders trouwens ook.

En als U dan toch in de boekhandel bent, neem dan in één ruk ook deze mee;
De alombekende sinterklaasliedjes, dé klassiekers, maar dan in een hedendaags jasje gestopt door Jan De Smet (ge weet wel...die van De nieuwe Snaar). Zo een versie waar U niet horendol van wordt na de tiende keer beluisteren.

6 opmerkingen:

 1. Dat boek van Charlotte Dematons is echt te gek! Onze dochter wil er het hele jaar door uit "voorgelezen" worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Die cd ligt hier ook... te wachten op een cd speler want die is momenteel stuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zeg, wat een goeie smaak heb jij :) Dit weekend heb ik ook het grote Sint boek gekocht. Het ligt wel nog even verstopt.
  En de CD : zalig! Die mag in de Sint-tijd inderdaad de hele dag draaien.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik zie het al!
  dit wordt dringend een bezoekje aan de boekhandel...
  Bedankt voor de leuke tips.
  Ook leuk : voor de kleintjes 'Sinterklaas' van Liesbet Slegers en voor de grote 'Hoe sinterklaas zijn baard verloor' van Patricia David & Ineke Marynissen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat ga'k zeker onthouden voor binnen een paar jaarkes. Ofwel datk hem nu al koop, voor mij dan ;) Kan echt niet wachten tegen dat ze groot genoeg is om heel dat Sinterklaas gebeuren te beseffen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het "Sinterklaas kijkboek" heb ik laatst in de boekhandel in mijn handen gehad, in het grote en supergrote formaat.

  Maar hoe lief ik ook naar lief keek, de aankoop werd "not approved" (waarschijnlijk omdat we zelf nog geen kinderen hebben :p).

  Maargoed, het is een prachtig boek, en het zal in de toekomst zeker in onze boekenkast belanden.

  BeantwoordenVerwijderen