zondag 25 oktober 2009

Kabouter Wouter

In de klas van Lief Polkadotje woont Kabouter Wouter. Hij is één van de tien kabouters die de kindjes helpen met rekenen en tellen. Elke dag mag de kabouter in kwestie met  één kindje van de klas mee naar huis. Tijdens zijn eerste visite bij de Polkadotjes, kwam de erbarmelijke toestand van zijn mandje aan het licht...een kabouter onwaardig;


Zo kan Kabouter Wouter toch niet verder door het leven. Deze kabouter moet vertroeteld en gesoigneerd worden want in de jaren die komen moet hij (onder andere) nog 2 minipolkadotjes helpen met rekenen en tellen.
Samen met Lief Polkadotje (en in overleg met de juf) heeft mama P een nieuw mandje voor de kabouter gemaakt. 


Lief Polkadotje heeft het stofje voor het mandje zelf gekozen...dit lag al vast van toen ze de prachtige tassen had gezien bij Eloleo. Thank God dat er nu een IKEA in Gent is!

De afwerkingsgraad is niet zoals de perfectionistische mama P het zou willen. Er zitten een aantal foutjes in het mandje, een aantal zaken die bij een volgende versie zouden veranderd worden, maar daar zal deze kabouter toch niet wakker van liggen zeker?

6 opmerkingen:

 1. Ik vind het echt mooi! Ik denk dat de andere kabouters jaloers zullen worden!
  In mijn klas heb ik een knuffelhond die elke week meegaat naar huis. In de vakantie zal ik hem een mandje maken. Maar eerst naar IKEA!!!
  Griet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vanaf hier ziet hij er supermooi uit hoor! En hoera voor Ikea-stofjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Echt prachtig dit draagmandje, dat wil ik ook maken, zou je toevallig een klein beetje uitleg kunnen geven. Ik denk dat er heel wat poppen en knuffels gelukkig van zouden worden...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. @Happyenrose...echt niet moeilijk hoor. Je neemt een ellips als grondvlak en voor de zijkant een rechthoek waarvan de zijde even lang is als de omtrekt van de ellips. Die twee moet je dan gewoon
  aan mekaar naaien (goede kanten om mekaar)...is wel wat prutswerk in de rondingen.
  Als je het niet snapt...stuur mij een mailtje en ik probeer wat duidelijker te zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heel tof dat mandje voor de kabouter. Dat wil ik voor dochterlief ook wel maken. Heb je soms een patroontje? Of richtlijnen die ik kan volgen?

  BeantwoordenVerwijderen