zaterdag 20 maart 2010

Ziet ne keer

met wat een schoon labelkes mama P eindelijk op de proppen komt:

Een versie voor meisjesgerief:

En een versie voor mamasgerief:

Het klinkt. 't Is stoer. Er zit 'poer' achter. Met 'DOT' in de naam verwerkt, is er toch nog een link met deze blog. En het heeft een betekenis, het is namelijk de letterlijke zweedse vertaling voor 'mijn dochters'.

De labels zijn zelf gemaakt. Mama P had een specifiek lettertype en vooral wat kleur in gedachten. In de Veritas deden ze noch aan lettertypes-on-demand noch aan kleur. De tweede optie vond mama P dan weer wat te duur en te grootschalig om mee van start te gaan. Waarschijnlijk zal de vormgeving toch nog tig keer veranderen. Maar deze optie wordt naar de toekomst toe zeker in gedachten gehouden.
Dan maar zelf aan de slag. Hoe? Heel eenvoudig volgens deze methode. Maar misschien wordt het volgende keer wel deze, deze, deze of deze methode. 
Enkel de labelnaam staat dus vast.
Met dank aan U allen voor de inspiratie en Bombombilla en Je Supoze voor de brainstormsessies, de feedback en het luisteren naar het eindeloze gezaag van mama P over haar labels.

23 opmerkingen:

 1. Superleuke labels! En de betekenis is ook tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. maar zo lief die labelkes zeg, ik heb ook zo iets in gedachten met zo stipjes erbij maar ik veronderstel dat je dat niet erg vindt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk met die stipjes, zo vrolijk! En een goedklinkende naam ook.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heel toffe labels!
  Mooie vorm en goed klinkende naam!

  Proficiat met deze stap richting professionele kleermaakster :).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Héél mooi! Je mag er trots op zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hé, écht origineel !! Had me al zitten afvragen wat het zou worden, vind het erg goed gevonden en uitgevoerd. Sjapooo !

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wauw, die naam is echt SUPER. Zweeds... who doesn't love it? :-)
  En de labeltjes zijn echt wel AF.

  Proficiat met deze toch wel belangrijke stap in uw naaicarrière!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een leuke naam en mooie labels zijn het geworden! Ik maak de mijne ook ongeveer zo.
  Welk transferpapier heb jij gebruikt? Ik had die van de Hema, maar die vond ik niet echt fijn werken.. Mijn labels werden heel snel geel bij het strijken :-(
  Ik heb nu ander transferpapier op internet besteld, die laat een heel laagje 'papier' achter op de stof. Ik ben er nog mee aan het testen!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik vind de stipjes heel erg vrolijk.
  Een kleine tip: mina dotter betekent 'mijn dochters' (meervoud). In het enkelvoud is het 'min dotter'.
  Sorry, het klinkt betweterig, maar ik heb nog in Zweden gewoond..

  Veel plezier ermee

  BeantwoordenVerwijderen
 10. maar seg, ze zijn er al! en ze zien eruit als hoe ze klinken!! stoer, en er zit "poer" achter (maar tegelijk super schattig) - ook mooie kleurencombinatie - Congrats!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Amai, heel leuk gedaan. klinkt ook heel tof. Ik ga het zeker eens proberen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @MiekK's, ik heb ook het transferpapier van de HEMA gebruikt. De eerste twee waren ook wat gelig, maar daarna niet meer. Ik heb dit papier ook al gebruikt om tshirts van de kindjes te bedrukken en die houden toch goed hoor. Maar ik ben toch benieuwd naar jouw bevindingen met dat ander papier.

  @Liesbet...allé gij: dat pas gewoon nog beter! Ik wist dat het grammaticaal ergens niet snor zat maar snapte dat min en mina of dotter en dotters niet echt en heb er dan maar van gemaakt wat het beste in de oren klonk. Merci voor de rechtzetting! En helemaal niet betweterig: ben blij dit te weten!

  @Janina...professionele kleermaakster, hmhm...meer 'huis'kleermaakster. Alhoewel het met die labels toch een beetje 'echter' is.

  @Ilse, stip er maar op los. Ben benieuwd wat het bij jou zal worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi hoor! Ik wil wel eens iets met uw labelke in. Binnenkort een give-away? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Wat een leuke labels! Die stippen erbij is echt een goede vondst.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Je labels zijn super geslaagd!

  Wees er maar trots op.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Oooh leuk, leuke betekenis ook!! Tof hé, je eigen labeltjes! Het maakt je naaiateliertje toch net iets echter ;-) Ik mail je terug hoor een dezer dagen, maar 't is zo superdruk momenteel! Donderdag ben ik niet thuis, had over het oog gezien dat ik een zieke collega ga bezoeken!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Heel erg mooie labels. En nu mijn eerste pakje klassieke Veritas -Vink-labels bijna op zijn kriebelt het om zelf aan de slag te gaan...

  Groetjes,
  Vlijtige Vink.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Oh, die zijn geweldig! Dat had ik ook nog kunnen proberen. Maar heb er ondertussen kant en klare besteld, na een tijdje geknoeid te hebben met zelfgefabriceerde stempels. Ik hou het in mijn achterhoofd voor als de mijne op zijn. Het is trouwens een geweldige 'naainaam' geworden!

  BeantwoordenVerwijderen