zondag 28 februari 2010

2 dikke kussen voor Guust

Een tijdje geleden werd deze jongen twee jaar. Guustjes mama en ondergetekende waren samen zwanger, gingen samen zwanger op reis en bevielen met amper 5 dagen verschil van een respectievelijk flinke zoon en dochter. Dit ventje heeft dus wel een speciaal plaatsje in het hart van de Polkadotjes.
Jarigen verdienen een cadeautje op hun dag...maar als het cadeautje komt van een chaotische mama P, dan kan dat ook wel al eens een weekje of twee later zijn.  

't Is een cadeautje geworden vol eerste keren: de eerste keer voor een jongen, de eerste keer met tricot, de eerste keer met boordstof en de eerste keer met de stretchsteek.
't Is een cadeautje geworden in twee etappes; de eerste keer te klein en met een schoonheidsfoutje gevolgd door de tweede en goede keer.
U herkent waarschijnlijk onmiddellijk de '90 minute shirt' van Dana?

Hier de eerste versie. Let op de boord ter hoogte van de rechterschouder...FOUT! Die moet dus nog eens opnieuw gedaan worden.
Roos probeerde hem eens aan:

Hij zit haar als gegoten, maar 't kind is er precies een manneke mee (een schoon manneke niet te misverstaan)! Ligt het aan de snit? Ligt het aan de kleur? Ja, 't is natuurlijk ook een t-shirt voor mannekes.
Dit terzijde, voor Guust was hij te klein en dus werd het patroon (volgens de tutorial van Dana) een beetje verbreed, werd er nieuwe tricot gekocht op het stoffenspektakel en nieuwe boordstof bij 'De Strik'. De kleuren werden behouden, want het heeft wel iets dat rood en blauw.

Ook de afwerking werd lichtelijk gewijzigd. Bij de eerste versie werd de boordstof nogal nonchalant aan de t-shirt gestikt. Dit gaf een stoere, grungy look. Niet mis. Maar om af te geven wou mama P het toch wat netter.

De afwerking van de boorden beschreven in deze tutorial werd uitgeprobeerd en goed bevonden.
En dit was het uiteindelijke resultaat:

Met nette afwerking van de boorden dus.
Wilt U de t-shirt in actie zien, trek dan eens aan Bombilla haar oren.

16 opmerkingen:

 1. Mooi mooi!Zelf nog nooit op het idee gekomen om zo ééntje te maken...maar tricot,kweenie,heb er precies een beetje schrik van...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel mooi geworden! Lijkt een beetje op superman met die kleuren :-)
  Ik ben nog steeds van plan om hem ook eens te maken, maar nog steeds niet gedaan :-S

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh wat is hij mooi geworden! Heel mooi in die kleurtjes. Tegen de zomer staan er hier nog een paar op 't programma, met korte mouwen en zéker ook met blauw en rood :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb ook een guustje en vind het zeer mooi. Krijg ik dan ook een cadeautje. :-)))

  Nee, super! Die kleuren, helemaal mijn ding! Heb net een dekentje gemaakt in die 2 kleuren.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. De eerste chocoladevlekken zijn er ondertussen al uitgewassen en hij ziet er nog steeds adembenemend mooi uit! Geen naadjes los, niet van kleur veranderd,...
  Perfect gewoon.

  Met Dank!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk tshirteke!
  In stoere kleuren, echt leuk.

  Ook tof dat we zo eens t proces mogen zien.
  Dan ben ik altijd een klein beetje opgelucht dat ik tenminste niet de enige ben bij wie het de eerste keer soms eens mis gaat :o).

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi! Een ideetje dat ik zeker moet onthouden...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil er ook zo eentje maken, heel schoon!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Straffe madame! Zo van de eerste keer heel goed gelukt!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Oh wat een mooie tshirts! Echt mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Goh, daar zou ik me echt niet durven aan wagen. Kleding + dan nog in tricot. Maar spijtig toch dat ik het niet durf. Wat een mooi resultaat!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @Nele en Miss Stik, ik had ook schrik van tricot...maar achteraf bekeken helemaal niet nodig en dus nodeloos uitgesteld. Geen enkel van mijn angsten is uitgekomen. Doen dus!

  @Miekk's, hum...goed idee. Ik wou nog de naam in strijkvelours erop strijken...een G in supermanstijl zou idd ook wel leuk zijn!

  @Liefbeestje...Vecht het maar uit met dat ander Guustje.

  @Janina...ik heb (tot nu toe) meestal wel in mindere of meerdere mate een proefmodel nodig om het eigenlijke stuk te kunnen afwerken zoals het hoort...veel fouten en gevloek dus onderweg.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. tricot...... wel heel spannend. kvin het heel schoon gemaakt, mijn manneke zou daar ook tof mee staan. maar ik durf da (nog) ni hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Uw foto's staan op de site van Made! Ze vindt de kleurencombinatie geweldig, ik kan haar alleen maar gelijk geven :-)

  BeantwoordenVerwijderen