dinsdag 24 augustus 2010

Deer oh deer


...naar analogie met Helium oh Helium. Want van dit rokje zijn we ook wel redelijk content.
Ze mochten elk een stofje kiezen, de minipolkadotjes. Een stofje dat een rokje moest worden om in stijl het nieuwe schooljaar aan te vatten.  U heeft er dus nog twee tegoed.

Dit o zo schattige bambistofje werd gekocht met dit rokje in gedachten. Het patroontje  (Knippie Winter 2008) vraagt wel een iets stevigere stof. 1 metertje 'paarse hertjes' zou voldoende moeten geweest zijn om twee rokjes te maken: één voor Janne en één voor Roos (die het steeds over 'mijn sjtoftje' heeft als ze deze schattige hertjes ziet). 
'Zou genoeg moeten geweest zijn'? Ah ja, want natuurlijk moest mama P het weer op verschillende tijdstippen verprutsen. Hierbij een noot aan mezelf (en U) om hysterische toestanden in de toekomst te vermijden
 1. leg het achterpand NIET op de stofvouw, daar het achterpand in twee stukken komt en U dan dus 2 keers 1cm naadwaarde mankeert...opnieuw knippen dus.
 2. let er bij het knippen van het zak/heupdeel op dat U het motief (de hertjes in dit geval) in de juiste richting legt...zoniet staan de hertjes  bij de zakken op hun kop en da's nogal een raar zicht...opnieuw knippen dus.
 3. steek de rits er pas in NAdat de tailleband aan de rok hangt...dat bespaart U heel wat torn- en vloekwerk.
 4. maak in het vervolg de rok niet 'op de groei', want uw middelste dochter is nogal een magere spriet. Beide zijnaden zijn achteraf nog een goeie centimeter ingenomen...stofverspilling.
Maar voor de rest staat het rokje haar wel beeldig. Ziet U maar.

Het rokje heeft voor- en achteraan 2 stolplooien. En alhoewel het patroon dit niet voorschrijft, heeft mama P deze plooitjes voor een 5tal centimeter dichtgenaaid en vastgezet.

Nu weet mama P trouwens ook hoe je een verstelbare elastiek in een rokske moet steken als de rits achteraan zit: aan elke kant van de rits komt een elastiek, waarvan één kant wordt vastgenaaid op de rits.

En nu back to business: nog twee rokjes, twee turnzakken, twee balletzakken en hopelijks nog een rokske voor mama P te gaan. Kan iemand die vakantie pretty please een beetje langer maken?

19 opmerkingen:

 1. Het is wederom supermooi! Je weet echt heel goed welke kleuren je dochters passen hé! Ik vind ze er prachtig mee staan! En haha, die fouten, het is echt zoiets dat ik ook evengoe zou kunnen tegenkomen, merci voor de tips!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het staat haar beeldig!
  Inderdaad hele goede tips :)
  Leuk golfje ook...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo herkenbaar die rush voor het nieuwe schooljaar begint. Maar het is een schitterend rokje geworden en uw dochter staat er beeldig mee!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waaw, o, waaw!
  Als het voor u wat rustiger is, kom ik eens wat naaitechnieken bestuderen. Als dat u schikt, uiteraard.
  Moest jij niet voorbereiden, trouwens? En nu nog zoveel op uw planning hebben staan? Euh... bezige bij, gij!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het staat Janne super. Ik heb al serieus liggen inzoomen op de verstelbare elastiek en ik denk dat ik het snap ;-). Uw rokjes zien er ook altijd zo netjes afgewerkt uit. Ik kijk al uit naar de rest van de back to school collectie :).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. heel leuk stofje hé. Dat staat ook nog op mijn lijstje om aan te kopen...

  Zeer mooi rokje ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. zeeeer goed gelukt mama P!Prachtig in die stof!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Weer helemaal in orde hé! Ik zou u graag ne keer komen bestuderen, lijkt me wreed leerrijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Effenaf schoon! Pas ook nog een rokske een paar centimeter ingenomen. Heb het met twee neepjes gedaan. Voor als de magere spriet ooit eens in de breedte gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. @Liesel,van Janne weet ik idd heel goed met welke kleuren ze staat en met welke niet.

  @Fo...ha, ge snapt het! Ik vraag me al heel de tijd af waarom ik daar niet zelf op gekomen ben. Ik heb daar dus effectief lang lang over nagedacht hé na het Heliumrokje :-0

  @Oontje, zeker 4 avonden bezig geweest met dit rokje. Nu hebben de lesvoorbereidingen idd voorrang. Maar 's avonds is het naaitijd. Altijd welkom.
  Enne kweetniet zu of dat zo leerrijk zou zijn, Mamasha. Bombilla krijgt stress als ze me bezig ziet...zegt al genoeg zeker?

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtig rokje! Je bent erg handig met de naaimachine. Was ik ook maar zo ver...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super! En dat kleur is gewoon perfect voor haar!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Die kleurtjes staan haar idd heel goed!
  En die fouten, dat kennen we allemaal, denk ik!
  Na ne goeie GODVER en een schoon zicht als het rokje gedragen wordt, vergeet je dat snel. :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ge maakt het uzelf ook wel verdomd moeilijk hè! De doorsnee moeder gaat rond eind augustus naar de winkel en koopt daar rokskes en turn- en balletzakken. Die fouten zijn u dus echt wel vergeven!

  Schoon trouwens, die bambi's.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Dit rokje is weer een geweldige prestatie me dunkt!!
  Ik denk dat ik me deze keer niet ga kunnen inhouden voor dat plagiaat. De stof staat al een tijdje op mijn 'wanted' lijstje, misschien moet ik dan toch maar eens polsen bij Vermiljoen of er nog genoeg is

  BeantwoordenVerwijderen
 16. superdupermooi! love the pockets and pleats together!

  BeantwoordenVerwijderen