zondag 11 oktober 2009

Trotse dochter

Lief Polkadotje is vandaag in het nieuw.

Een weekje of twee geleden kocht mama P wat stof bij Vermiljoen, waaronder de prachtige 'Rode bloempjes' stof van Michael Miller. Het idee was om er een rokje van te maken...voor haarzelf dan wel te verstaan. Maar dat was buiten Lief Polkadotje gerekend, want die werd op slag verliefd op het stofje...en wat doet een moeder dan?...een rokje maken voor haar eerstgeborene, en dat is nu af.

En fier dat ze is...zowel de mama als de dochter. En dankbaar dat dat kleine meisje is; Lief Polkadotje wil later, als ze groot is, ook graag leren naaien en zal dan, als mama P oud is, iets maken voor haar...een dekentje of een kussentje of zo. Lief toch!

Dit rokje zit werkelijk perfect en ook over de afwerking valt helemaal niet te klagen; de rits zit er redelijk blind in, de naden zijn netjes afgewerkt zoals het hoort (of tenminste zoals mama P denkt dat het hoort...leek zijnde en al) en ook het paspelbandje zit perfect. Dit paspelbandje werd tussen tailleband en rok genaaid om de stof wat te 'breken' en het wat leuk en speels te houden, een ideetje dat werd opgedaan bij een van de zomerrokjes van Vermiljoen.


En jaloers dat mama P is op haar dochter...is het stom als moeder en dochter dezelfde rok hebben?


Edit 11.10.09: Misschien moet mama P eens haar dochter uitlenen aan  Vermiljoen  om bovenstaande vraag te beantwoorden. Hm...de rok uitwisselen zal waarschijnlijk iets eenvoudiger zijn.

10 opmerkingen:

 1. ik vind dat niet stom, mijn dochters vinden dat geweldig :) Ik vond het wel stom om twee zusjes in dezelfde outfit te zien, maar omdat ze allebei doodgraag dezelfde rok als mama wilden toch maar een uitzondering gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. de mini-versie van mijn rok! Myarn en ik hebben een rok in dezelfde stof, en ik moet zeggen dat ik er toch ook voor zorg dat we die nooit samen aanhebben. Hoewel ik ooit eens een mama met zoontje heb gezien die allebai volledig in het rood gekleed waren en ik dat toch wel fantastisch vond.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hééél mooi,helemaal af met dat rood biesje.
  Heb in dezelfde geweldige stof ook een rok voor mezelf gemaakt én ééntje voor mijn jongste.
  Maar we dragen ze wel echt nooit tegelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie rok voor een mooi meisje... wat een kunst al! Waar blijf ik?
  Als je het haar nu eens vroeg. Ik denk dat ze dat bij mij wel leuk zouden vinden, een rokje voor mama en eentje voor dochterlief.
  Heb trouwens gisteren eens je receptje geprobeerd ( allez, een licht aangepaste versie ) en het heeft gesmaakt. Merçi.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. zo mooi, mijn dochter zal zoiets ook wel willen!! en ik ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoe PRACHTIG(!) hij ook is... toch maar niet gelijktijdig dezelfde rok aan doen. Doet me een beetje denken aan mooi-op-elkaar-afgestemde-koningskinderen...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi!
  En ik vind dat eigenlijk niet zo erg, moeder en dochter met hetzelfde rokje.
  Jullie zijn uiteindelijk beste vriendinnen he :o).

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vind dat niet erg, mama en dochter met dezelfde kleren, vind het wel hip zelfs :-) Wel niet voor iedere dag, maar zo nu en dan, waarom niet?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hier is het dus al gebeurd; moeder en dochter tegelijk met dezelfde rokkenstof. Goh, als ik een nieuwe rok maak wil ik die zo rap mogelijk dragen! En mijn dochters ook! Ik heb dan geen goesting om mijne nieuwe rok een paar dagen in de kast te laten hangen omdat mijn bengels per se die van hun aanwillen...en om gebrul en gemekker te vermijden hoeven mijn dochters dat ook niet te doen. Dus: samen dragen :D

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het rokje valt precies in de smaak...maar ja, met zo'n prachtig stofje kan je ook niet veel verkeerd doen he! Dank aan de speurneus van Vermiljoen hiervoor.
  En alle...als jullie het oké vinden dat moeder dezelfde tenue heeft als haar dochter, dan zal ik er maar voor gaan zekers? Maar wat als dochter 2 en 3 er dan ook eentje willen?

  @meisjesmama...hihi, herkenbaar. Die dochters willen er natuurlijk ook hip uitzien! En dat gebrul...ook herkenbaar. Ben blij het je te horen zeggen! 't Is eigenlijk wel een compliment als je dochters dezelfde rok willen als hun mama he...koesteren!

  @ Bombombilla...'t is misschien een idee voor het 'STAM'uniform?

  BeantwoordenVerwijderen