zondag 18 oktober 2009

Plant eens een boom en eet een koekje


Vandaag mocht Klein Polkadotje haar eigenste boom gaan planten in het Geboortebos in de Gentbrugse Meersen en dit onder initiatief van Stad Gent.  

We kozen, hoe kan het ook anders als het onderwerp van het evenement Roos heet, een prachtig exemplaar van de Gelderse Roos (Viburnum opulus). Niet echt een boom, maar een struik die in de lente/zomer prachtige witte bloemen draagt en later in de herfst/winter pronkt met rode, maar giftige bessen. Nu nog klein en teer, maar binnen een aantal jaren zal hij er zo uitzien.


De namen van nieuwbakken boomeigenaars en -naressen werden vereeuwigd op het 'Geboortebos monument'. 

De sfeer was ongelooflijk...we zagen alleen maar blije gezichten en vooral veel kindjes. Er was kinderanimatie en een bar. Wat moet een mens meer op een prachtige herfstdag?

Elke reden is goed om te feesten en een boom planten doe je niet op een lege maag, dus had Klein Polkadotje rond de middag met een paar medeboomplant vriendjes afgesproken voor een gezellig etentje. Mama P en de minipolkadotjes hadden, in het bosthema, koekjes mee voor bij de koffie. De koekjes werden gemaakt met het recept van de Koekjesfee en versierd met royal icing.

7 opmerkingen:

 1. Die koekjesvormpjes zijn de max,mag ik vragen waar je die gevonden hebt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. @ Nele: de boompjes heb ik met de vrije hand uitgesneden, maar de bosdieren komen van den IKEA.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ooh geweldig, zo'n koekjes! en hoe schattig zo een kleine polkadot in haar boomput. Mooie jasje heeft ze aan trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij zaten er ook, volgens mij zat de ganse Gentse blogbevolking daar! :-)
  't Was inderdaad super!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zo leuk hé, kijk al uit naar volgend jaar! Hangt er dan een etiketje aan ofzo, aan je boom? Dat je hem nog terug kan vinden binnen een paar jaar? Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Liesel. Neen, er hangt geen kaartje aan de boom...dé boom terugvinden wordt dus wel wat moeilijk denk ik.
  Misschien kan jij tegen volgend jaar zelf een labeltje maken om jullie boom te personaliseren?

  BeantwoordenVerwijderen