zondag 19 oktober 2014

Parijs met kinderen

Ons familie-tripje naar Amsterdam is ons vorig jaar zo goed bevallen, dat het vanaf nu een jaarlijkse traditie wordt een stad te bezoeken met de meisjes. Ze kozen dit jaar voor Parijs.
Dit was in de Paasvakantie...kuch. Ik geef jullie hieronder alsnog een verslagje.

OVERNACHTEN
Uit de Amsterdam-ervaring weten we dat de meisjes na een dag citytrippen echt doodop zijn. Het leek ons gezelliger om een appartementje te boeken dan weer door twee aparte hotelkamers van elkaar gescheiden te worden.
Dus boekten we via Airbnb voor 3 nachten het sobere maar stijlvolle tweekamerappartement van Wilfried. Er was een aparte slaapkamer en de meisjes sliepen op de slaapbank. Ik durf dit appartement aan iedereen aan te bevelen: proper, ruim. Enig minpuntje is dat het op het 4de verdiep gelegen is, zonder lift.
Ook de locatie is een echte topper. Het appartement ligt in een zeer goede buurt. Een straatje verder was er een supermarkt, bakkers, slagers, fruitwinkels en een heeeeeerlijke italiaanse traiteur. We ontbeten dus gezellig op het appartement met verse croissants en pains au chocolats. Ook 's avonds aten we op het appartement, want de kinderen zagen nog een restaurant niet echt meer zitten. 
De metrohalte 'Villiers' lag op 2 minuten stappen. Dus we waren in een wip overal waar we wilden zijn.


DOEN
Cimetière du Père-Lachaise
We mochten pas om 14u in het appartement, dus zijn we de eerste dag vanuit Gent rechtstreeks naar Père-Lachaise gereden. Ideaal om na een 4 uur durende autorit de beentjes te strekken. Onder een stralende lentehemel dan nog.
Parijs 2014
Parijs 2014
Parijs 2014
Parijs 2014

La Tour Eiffel
Zo'n stralend heldere hemel is ideaal voor vergezichten. Dus gingen we meteen na het afzetten van de valiezen met de metro naar dé reden waarom de meisjes Parijs kozen als bestemming: de Eiffeltoren.
Parijs 2014

Je kan, om de lange wachtrijen te vermijden, e-tickets kopen om met de lift naar boven te gaan. Maar daar moet je kennelijk heel vroeg bij zijn. Ik probeerde eind februari de tickets te boeken, maar was voor de Paasvakantie al hopeloos te laat. Er zat dus niet anders op dan te gaan aanschuiven.
De wachtrij voor de liften was lang, de wachtrij om met de trap te gaan bestond uit 4 personen voor ons. Liever 704 trappen beklimmen dan een uur aanschuiven beslisten de kinderen en dus puften en hijgden we ons een weg naar boven. Je kan met de trap maar tot de tweede etage. De top is enkel te bereiken met de lift. Maar dat vonden de meisjes al meer dan ok.
Parijs 2014

En dan terug naar beneden. Dorstige activiteit.
Parijs 2014

Het Louvre
Dag 2 begon met het Louvre. De meisjes wilden persé de Mona Lisa zien en ik was daar niet rouwig om. Ik was wel meer onder de indruk van het gebouw dan van de schilderijen.
Parijs 2014
Parijs 2014

Een tip: wij namen de metro naar het Louvre. Je kan rechtstreeks van de metro het Louvre binnenstappen. Daar waren geen wachtrijen, terwijl we aan de ingang van de piramide buiten de mensen in rijen zagen aanschuiven.

De meisjes vonden de locatie ideaal voor een familyselfie. Of is het een famelfie?
IMG_20140411_105651

De Notre Dame
Na het Louvre wandelden we via Pont Des Arts, waar de meisjes zich vergaapten aan al die liefdesslotjes, naar de Notre Dame. Die bezochten we, maar we gingen niet naar boven...te lange wachtrij.
Parijs 2014
Parijs 2014
Parijs 2014

Het Pantheon
Ergens tussen de kathedraal en het Pantheon gaf ik mijn fototoestel over aan de dochters met als gevolg wat wazigere foto's en yours truly in the picture.
Hier op weg naar de crypte van het Pantheon.
Parijs 2014

Teleurstelling alom toen bleek dat de Slinger van Foucault helaas, door renovaties, niet aanwezig was in het Pantheon. Mijn natuurkundig hart bloedde. :(

Jardin du Luxembourg
In de late middag vonden we het tijd om even wat zon op te snuiven in Jardin du Luxembourg. Man, wat hebben we goed weer gehad. Zaaaaalig!
Parijs 2014
Parijs 2014

Na de beklimming van de Arc De Triomphe was het tijd om de voetjes te laten rusten...genoeg gestapt en gestegen voor één dag.
Parijs 2014
Parijs 2014

Musée d'Orsay
Vanuit metrohalte 'Tuileries' stapten we doorheen le Jardin des Tuileries naar het Musée d'Orsay.
Parijs2014

Dit was voor mij één van de hoogtepunten van de trip. Ook de meisjes waren onder de indruk van het gebouw en de kunst.
Parijs2014
Parijs2014
Parijs2014
Parijs 2014

Opéra Garnier
We lunchten op de trappen van het Palais Garnier. We gingen er niet binnen, omdat het Palais niet inbegrepen was in het Paris Museum Pass. Keuzes maken.
Parijs2014
Parijs2014

Montmartre
Ook Montmartre en de Sacré-Coeur wilden we de meisjes perse laten zien.
Parijs2014

Centre Pompidou
Centre Pompidou was het laatste museum op het programma. Lang zijn we er niet binnen gebleven. Het was al laat en de meisjes waren moe. Maar het museum zat in het Paris Museum Pass inbegrepen en het gebouw alleen al is de moeite om te doen.
Parijs2014
Parijs2014
Parijs2014

La Défense
De laatste dag Parijs begonnen we aan La Défense en zijn Grande Arche.
Parijs 2014
Parijs 2014
Parijs 2014

Aquarium
De meisjes waren het dagje Zoo in Amsterdam niet vergeten. De Zoo van Parijs ging net dat moment dat wij er waren terug open na 6 jaar renovatie. De schrik voor lange wachtrijen en too much people deden ons afzakken naar het Aquarium van Parijs. Not my cup of tea, maar de meisjes vonden het top.
Parijs 2014


VERVOER
Wij gingen met de auto naar Parijs. Parkeren in Parijs is immens duur. Een dagje ondergronds parkeren kost al gauw 38 euro. En dan ben je er goedkoop vanaf. Je kan je plaatsje ook op voorhand reserveren op iets goedkopere locaties, maar daar had ik niet aan gedacht. Misschien wel de moeite om eens te exploreren als jullie met de auto naar Parijs trekken.
We parkeerden dus twee dagen ondergronds (auw mijn portemonnee). In het weekend was parkeren bovengronds gratis. We hebben wel even moeten zoeken naar een vrij plaatsje.

Eens we van onze auto af waren deden we alles met de metro of te voet. We kochten carnet de 10 tickets voor ons en voor de kinderen (ook kinderen moeten betalen voor de metro) waarmee we 's morgens en 's avonds heen en weer reisden. Overdag deden we zowat alles te voet.
Parijs2014

De kinderen hadden wel hun step mee en dat is een echte aanrader. We hebben heel wat kilometers afgelegd en geen enkele keer werd gezeurd over  vermoeidheid van de jonge beentjes.
De step mocht ofwel overal mee of kon gratis achtergelaten worden in de vestiaire van musea.
Parijs 2014


MUSEUM PASS
Wij kochten 2 Paris Museum Pass voor 2 dagen. De kinderen kunnen sowieso overal gratis binnen. Nadeel aan het concept was we wat 'druk' ervaarden om alle musea in die twee dagen te doen, terwijl we er 4 dagen waren. We hadden beter een pass voor 4 dagen gekozen. 
Tegenover dit minpuntje staat dan wel dat het een stuk goedkoper is dan de aparte museumprijzen en dat je de lange wachtrijen kunt shortcutten. Daarvoor alleen al zou ik het aanschaffen van die pass ten zeerste aanbevelen. De wachtrijen bij het Musée d'Orsay waren om bij te huilen.


De volgende bestemming ligt al vast. Barcelona here we come. Nog een maandje of 5 om te plannen. Tips anyone?

24 opmerkingen:

  1. Heerlijk! Ik snuif Parijs op door door je verslag. Barcelona is ook zo heerlijk. Natuurlijk de highlights: sagrada familia, park guell, barri gotic, de haven, montjuic kabelbaantje, tapas in el born.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor de tips, ik neem het mee in de voorbereiding!

      Verwijderen
  2. Erg leuk om te lezen. We willen zelf ook binnenkort met de kinderen naar Parijs dus ik heb veel ideeen opgedaan. Merci!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Een super goed verslagje van jullie uitstap.Volgend jaar ga ik samen met mijn dochter,mijn mama,mijn zus,schoonzus en een nichtje naar Amsterdam!Zo meteen eens kijken of jij daar ook een verslagje van hebt zodat we nog wat extra tips kunnen mee nemen.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Als dat geen mooie foto's zijn van een mooie trip!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. fijn! Ik zit al wat te wachten tot mijn kleinste meid een jaar of 2-3 ouder is zodat het ook makkelijker wordt om ons vroegere reis- en citytriptempo op te pakken :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Vorig jaar ongeveer dezelfde citytrip gedaan, met alle bekende gebouwen en bezienswaardigheden... mijn beknopte versie van 'Parijs met kids' vind je hier: http://misstraaitoenaai.blogspot.be/2014/02/het-wondermooie-parijs-met-kids.html
    Het is er wondermooi en ook wij vinden het super om onze kinderen wat cultuur mee te geven!!!
    Mooie foto's van een prachtige uitstap!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Jammer het linkje naar het appartement werkt niet .Ik wilde het even opslaan .

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat heerlijk om te lezen, en veel te kunnen herkennen van wat jullie hebben bezocht. Mijn dochters zijn nog wat te jong voor zo'n bezoek, als ze wat ouder zijn lijkt het me erg leuk om te doen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Op het verlanglijste van onze jongens staan ook Parijs en Londen ... dan komen we hier zeker nog eens opnieuw tips ophalen !

    BeantwoordenVerwijderen
  10. zalig!! wij zijn deze zomer naar Barcelona geweest, met peuter ;-)
    http://lolomygirl.blogspot.be/2014/08/great-times_14.html
    Natuurlijk geen museumbezoeken gedaan, aangezien een peuter meer gezaag oplevert dan uw 'grote' schatten natuurlijk!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Bedankt voor je verslagje. Die fonteinen gaan onze kinderen ook fantastisch vinden.

      Verwijderen
  11. we zijn naar Barcelona geweest dit jaar, en logeerden dicht bij park guell. Het was een zalig appartement, en de kleine wandeling (steil omhoog) van de metro naar ons bedje namen we er graag bij. Het noemt black&white http://www.blackandwhitehome.com/index.asp?Id0=3
    en natuurlijk zijn er: sagrada familia, park guel ('savonds gratis om even in te wandelen samen met de Barcelonezen voordat je het overdag echt bezoekt), barri gotic, camp nou (voor onze zoon), aquarium (met zotte rolband onder de haaien), overdekte markt, museum van de zeevaart (met een enorm schip!!prachtig en een tentoonstelling over de vikings),..... en overgetelijke tapas en paella om te smullen. We hebben enkel geen tijd gevonden om naar het strand te lopen. Wel in de haven gestruind. Veel plezier ermee. Voor de metro namen we driedagen tickets. echt wel handig

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ah, voor de parking kan je bij AirBnb ook zoeken naar huizen/appartementen die een parkingplaats ter beschikking hebben ook! Misschien handig voor een volgende keer? :)

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nu wil ik ook nog eens naar Parijs! Supertip van die steps trouwens, had ik nooit aan gedacht!
    Wij bezochten afgelopen paasvakantie Barcelona. Prachtige stad, je zal je niet vervelen :-) We waren wel erg teleurgesteld in Park Guell. 10 jaar geleden waren we er ook en we hadden er goeie herinneringen aan, vandaar dat we terugwilden. Maar nu was het er vreselijk druk, je kon maar een heel klein deeltje vrij bezoeken en voor hetgene dat echt de moeite was stonden immense wachtrijen, die wij met de meisjes (toen 5 en 7) niet zagen zitten. En heel duur. Maar waarschijnlijk kan je ook tickets op voorhand kopen. Soit, in Barcelona is gewoon erg gezellig om in rond te kuieren. Pak de steps maar terug mee :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik weet niet wat het is, maar Parijs krijgt mij niet 'gepakt'. Nu ik dit hier less en de bijhorende zonovergoten foto's zie vraag ik me weer af hoe dat komt. Toch nog maar 'ns een poging wagen...

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Oh dit gaat snel van pas komen! Thor praat al maanden over het verlangen om de Eiffeltoren te zien. Ik weet niet waar het vandaan komt, maar Paris, here we come!

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Pliezant hé! ;-) Wij deden 1 dag Barcelona deze zomer en plannen nu Rome of Londen...

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Barcelona is echt de max..wij gingen in de krokusvakantie 4 dagen en was ruim genoeg. We hadden 4 jarige IN de buggy mee (vastgegespt!) en die heeft erg van het zuiderse zonneke genoten! Voor kinderen is de zoo echt heel tof, mooie hokken, andere dieren dan bij ons, echt de moeite, ons Liv spreekt nog over de dolfijnenshow! het aquarium vonden wij iets minder (te vergelijken met aquatopia in a'pen), verder parc guell, maar dat zijn we niet binnegegaan wegens te lang wachten en was mega druk, hebben alleen in het park rondgewandeld en dat was meer dan OK, camp nou was ook erg de moeite, ben geen voetbalfan maar was echt onder de indruk..en dan het dinohuisje (casa batillo) en casa milo...wij namen 1 dag die toeristenbus en hebben dan op het gemak alles kunnen bekijken (zonder binnen te gaan)...de berg Monjuic deden we niet, wegens te veel stappen :)) goh er is zoveeeel, je moet u op voorhand beetje voorbereiden van wat je zeker wel en niet wil zien. Het parc de la citudella (waar de zoo in is) is ook super voor de kinderen...en het strand is de max!!!!!!!!!!! zeker niet vergeten!! Ons hotel lag in het vroegere spelersdorp van de Olympische spelen, heel erg goed gelegen, op wandelafstand van dat park de citudella en vlakbij metro (Hotel Pere IV), metro deden wij met 10 beurtenkaarten, was goedkoper dan dagtickets (voor ons, omdat wij dikwijls tussendoor te voet gingen)....eten was wel erger..alles pas heel laat open 's avonds (na 20u) en met 4 jarige ging dat niet, hebben dikwijls in de Carrefour eten gekocht en gepicknickt, of mac Donalds gedaan...tapas ook wel veel maar omdat wij geen woord spaans spreken, soms moeilijk te achterhalen wat het is...een aanrader voor tapas is wel aan het strand, de binnenwijk inslaan en dan is zo'n locaal cafe iets gaan drinken en dan vragen ze of je tapas wil, die zijn super!! (drank aan 1.10€)....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zuiderse zonneke in de krokusvakantie? Dan mag ik mij aan gezellige tshirtemperaturen verwachten in de paasvakantie?
      De zoo willen we ook graag doen...tegenover de musea en cultuur moet wat staan wat de kinderen echt graag willen he. Bedankt voor je ervaring ivm het acquarium: we twijfelden nog tussen de zoo en het acquarium.
      Camp Nou...ben ook geen voetbalfan, maar misschien doen we dat wel.
      10beurtenmetrokaart...ik neem deze tip ook mee.
      Mercikes!

      Verwijderen
  18. amai zo'n mooie foto's van eenhele leuke trip zo te zien. Parijs staat ook nog op mijn lijstje om te doen

    BeantwoordenVerwijderen