zondag 6 april 2014

Giggle in een uniek stofje

Giggle

Een tijdje geleden kreeg ik van Design on Textile de kans om hun aanbod uit te testen. Ik zag dat onmiddellijk zitten, zo een zelf ontworpen en uniek stofje. Helaas heb ik geen kaas gegeten van digitale tekenprogramma's en dus riep ik facebookgewijs om assistentie.
Van Jansen schoot ter hulp. Haar man heeft verstand van die dingen. Samen vulden we een pinterest-bord met designs en kleurencombinaties die ons wel konden bekoren. De man deed de rest. Dit is één van de stofjes; poezenkoppen in een kleurencombinatie geïnspireerd op deze pin.
Giggle

De stof voelt stug aan en gaatjes blijven er (na lostornen) ook wat in staan. Daartegenover staat dat de stof heel licht aanvoelt, ideaal dus voor een zomerjurkje.
Giggle

Eens de stof in ons bezit, kwam de vraag wat er mee te doen. Ik maakte de Giggle van Homemade Mini Couture.
Giggle

Vooraleer te beginnen ging ik te rade bij Paspelpoes Joke, die reeds een wonderschone Giggle maakte. De jurkjes vallen kennelijk nogal groot uit. Ik maakte dus de 5 jaar voor mijn grote 6-jarige dochter, maar verlengde het rokdeel met een centimeter of 4 en maakte ook een heel kleine zoom om er nog wat extra lengte uit te halen. De 5 jaar zit perfect van pasvorm, het jurkje mocht nog wat langer zijn.
Giggle
Giggle

Ik vind het een heel mooi patroontje, maar moet wel zeggen dat ik de werkbeschrijving in het boek een beetje summier vind. Dit is niet echt een boek voor beginners. Er worden hier en daar essentiële stappen overgeslagen. De riemflapjes maak ik de volgende keer ook wat kleiner.

Naar goede gewoonte komen de perfecte knoopjes van Mertens Mercerie.
Giggle


35 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is Roosje veranderd! Ze is zoveel groter geworden.
   Mooie stof!

   Verwijderen
 2. Heel geslaagd!
  Die stof is super, toffe kleurencombinatie en ik zie die poezenkoppen graag.
  Jullie hebben goed samengewerkt. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi zeg! Heb je het stofje voorgewassen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Maar het is prachtig! Merk ik daar een nieuwe stofontwerpambitie? Het zou je alleszins goed afgaan, ik vind het top!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuk stofje en jurkje is mooi...
  idd geen boek voor beginners ...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat stofje zou het hier ook geweldig goed doen! Mooi!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. mooi, net dikkiediks die poezen, en dikkiedik is een toffe poes
  haar boek voor volwassenen is een ramp, geen echte matentabel dus ferm gokken en als je dan een 34 maakt voor je dochter dan is het met een megasmalle taille alsof ze al vrouwenmaten hebben van een fijne geisha, zeer jammer want er staan toffe kleedjes in

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Echt tof die kleurencombi! En ja, ik vind de maten ook breed en kort uitvallen. Maar dat doet niets af aan het eindresultaat, wat prachtig is!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oh Isabelle, het is prachtig geworden! Het jurkje staat haar prachtig! En ook al is de kleur een pietsje anders dan op scherm, ze staat Roos heel goed! Mauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. A, wat een tof kleedje en zulke leuke foto's.
  Heel herkenbaar bij het patroon lezen bij dat prachtige boek: ik heb ook al eens liggen wroeten.
  Maar 't is er niet aan af te zien! Mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een prachtig kleedje en mooie foto's!

  Ps: kom je lekker mee chatten in het bloggerscafé? (facebookgroep voor en door bloggers)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Heel leuk geworden, fan van de kleuren.
  Ik maakte zaterdag ook een jurk, gebaseerd op de Giggle. Die flapjes zijn inderdaad veel te groot en de uitleg te summier. Maar dat neemt niet weg dat het een tof patroon is, ik maak hem zeker nog eens.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Heel mooi stofje! Het jurkje is ook super! En inderdaad, de uitleg van HHMC laat soms wat te wensen over. Al een geluk dat er zoiets als youtube bestaat om ons soms wat verder te helpen ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Prachtig stofje en ook in combinatie met het jurkje, echt profi!

  vestidosycamisas.blogspot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ah, ik bestelde, voor de doopsuikerzakjes van mijn zus! Ik nam het dikkere type omdat mijn onwerp een witte achtergrond had, en door de dunste zie je los door. Een fullcolorprint lijkt me een beter idee! Wat doet ze in de was?

  Verder: toffe print en zalige jurk: rozescoren op een verantwoorde manier, zou dat hier zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Wat een leuke en originele print ! Dit stofje zou ik zeker niet laten liggen als ik het in de winkel zou zien.
  Fijn dat je aangeeft waar het gigglepatroon voor frustratie zorgt.
  Ik heb vorige week een paar uur besteed aan het ontrafelen van de naaibeschrijving .

  BeantwoordenVerwijderen
 17. leuk stofje inderdaad! En wat ben ik blij dat ik dat boek ook niet erg geschikt vind voor beginners! en dat ik ook niet alleen ben die da rare maten vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. mooi! Ik denk die giggle ook eens boven te halen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Ja, heel mooi!!! En wat gaaf, je eigen stof ontwerpen. Lijkt me nog niet eenvoudig!

  (en ook stiekem wel beetje blij dat er meer zijn die dezelfde euvels tegenkomen bij het boek...)

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Mooie stof! Héél mooi resultaat. Ik maakte ook vorige week de giggle, Maat 3 jaar voor mijn 3-jarige en ik maakte het bovendeel een 2 cm-tal smaller omdat ik ook overal las hoe breed het viel en omdat de lemonop ook veel te breed viel hier. Awel, dat had eigenlijk dus niet gemoeten met het peuterbuikje van de dochter. De riemlusjes vond ik ook heel groot vallen, en die maakte ik dus niet onderaan vast, maar een beetje meer naar boven. Zo kan je dat riemlusje een beetje dubbel plooien/strijken naar boven toe en daar eventueel vaststikken (wat ik nog niet deed maar wel ga doen - dus boven de taillenaad). Bijkomend voordeel: het knooplint valt dan mooi over de naad. 't is maar een idee :)

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Mooi! Dat stofje zou ik ook wel zien zitten.
  Tof dat je er meteen bij vertelt hoe dat giggle patroon uitvalt, dan kan ik daar rekening mee houden eens ik het hier ook probeer.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. oo, leuk zo, om je eigen stofje te ontwerpen en dan nog zo leuk te verwerken,
  zus 3

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Schoon kleedje! En over dat prachtig ogende boek zijn al veel bedenkingen gevallen. Patroontjes vallen idd meestal breed en kort, maar niet altijd. Hier wordt steeds nagemeten op het patroon, al blijft het boek steeds vaker in de kast liggen. Jammer, want er zat zoveel meer in :-(

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Heel mooi en leuke kleuren!
  Na 2 patronen uit het boek gemaakt te hebben (mamo-jurk en pencil), meet ik nu alles na voor ik eraan begin. Leuk boek maar je moet al wel iets afweten van naaien want er worden inderdaad stappen overgeslagen. Maar het neemt niet weg dat Giggle nu bij op het te naaien-lijstje staat.

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Tof zeg! Ik blijf ook grote fan van de Giggle. En inderdaad ik verkleinde de lusjes ook, ookal omdat ik het bovenstukje zo nipt mogelijk aan de onderrok stikte, en daardoor de lussen helemaal buiten proportioneel uitvielen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik kwam naar Janne zien en zag dat ik Roos heb gemist! Mooi, mooi, lijkt me een heel tof kleedje. Moet ik onthouden voor Linde!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Zo mooi, Isabelle! Roos wordt groot! De Giggle ligt hier klaar als volgend KCW project, blij dat ik al jullie tips mee kan nemen :)

  BeantwoordenVerwijderen