dinsdag 7 mei 2013

NYC. day 1. the garment district. times square.

Ik heb een lijstje met must-see-landen/steden. Dat lijstje wil ik graag, voor ik deze planeet verlaat, volledig afgewerkt zien. Recentelijk kon ik nog Amsterdam afvinken, maar daar staan bijvoorbeeld ook de Scandinavische landen op (ja, allemaal). En New York. Ik dacht daar naar toe te gaan op huwelijksreis. Binnen een jaar of 4 zo ongeveer. Hadden we gepland.

Ergens begin februari belde mijn maatje mij opeens. Of ik geen zin had om, in het kader van het Vijfprogramma Shoot., waarin Sharon u meeneemt op haar creatieve route, mee te gaan naar NY. Ahum, ik dacht het wel ja. Mijn excuses aan mijn wederhelft-to-be dat ik deze eerste NYexperience niet samen met hem kon beleven, maar deze kans moest ik met beide handen grijpen.
Dat ik daarvoor mijn vliegangst moest overwinnen en vrede moest nemen met het feit dat ik vereeuwigd zou worden op beeld, drong pas enige tijd later door. Dat beeld bleek uiteindelijk meer te zijn dan ik had gedacht en zo kan U ons vanaf morgen, en dat 4 weken lang, volgen op ons New York avontuur. U heeft geen idee hoe gestresseerd ik daarover ben. Maar U heeft ook geen idee hoe graag ik onmiddellijk weer samen met haar zou vertrekken. Direct. Nu. Graag.

De tijd tussen het 'ja, ik ga mee' en de eerste voet op Amerikaanse bodem bedroeg amper een maand. Needless to say dat we nogal 'onvoorbereid' waren. We vulden in die tijd samen een Pinterestbord, maar verder dan eten en drinken kwamen we gelijk niet. Priorities and so, u weet wel. Gelukkig werd onze ganse reis perfect geregeld door Thomas Cook en stapten we een luttele maand later van het vliegtuig in JFK, NY.
What a moment! We were in freakin' NYC!
NYC2013 Brussels Airport

Ik wil U wel wat vertellen over wat we daar 4 dagen hebben gedaan. En daar horen wat foto's bij. Soms veel. Soms weinig. Want tussen het filmen door was het niet altijd evident om de toerist uit te hangen en beeldmateriaal te verzamelen. Ga dus ook langs bij Sharon voor het complete verhaal!

Na het inchecken in Hotel King & Grove gingen we met een gids naar The Garment District.
Die gids daar vertel ik straks wat meer over.
The Garment District dus. Een beetje 'the place' in NY waar alles wat met fashion te maken heeft gebeurt. Hopen winkels vol stof, linten, knopen, etcetera, etcetera. Showrooms van bekende designers en merken. En je vindt er ook Parsons the New School for Design, waar Project Runway, U ongetwijfeld bekend, wordt opgenomen.
NYC2013 The garment district
NYC2013 The garment district
NYC2013 The garment district

Wat ik U hier in twee zinnen meegeef werd ons met veel enthousiasme uit de doeken gedaan door Patrick Van Rosendaal. De man achter Newyork24seven, de eerste Vlaamse officiële stadsgids van New York die er recentelijk zijn eigen gidsbedrijf uit de grond stampte. A dream come true voor Patrick. Plan je ook een reisje NYC? Boek de man, echt waar! Ik doe het alleszins als ik terug ga naar NY.
Hij nam ons die dag ook nog mee naar de showrooms van Happy Socks en Anaïs & I voor een blik achter de schermen en een lading sokken waar we een jaar verder mee kunnen.
NYC2013 The garment district

De dag werd afgesloten met wat ooh's en aah's over de skyscrapers en een halte aan Times Square. Dit moet zowat de enige toeristische trekpleister zijn die we bezocht hebben.
NYC2013 Times Square
NYC2013 Times Square
NYC2013 Times Square

Exhausted, completely exhausted namen we een taxi terug naar het hotel om de batterijtjes op te laden voor dag twee. Na een welverdiende cocktail aan de hotelbar natuurlijk.
NYC2013

22 opmerkingen:

 1. Stoer! En wat knap ook dat je je vliegangst onder ogen kwam!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh en zo jammer dat ik Shoot niet kan volgen... We zijn nog niet van het digitale televisie tijdperk dus verder dan canvas en één gaan de Belgische zenders niet....

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo de max he zeg! Benieuwd naar Shoot van deze week :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mijn favo stad...de kriebels komen al helemaal terug als ik je foto zie. Al 2 maal geweest en helemaal 'getoerist'...ik wil zo graag nog eens terug om het "anders" te doen...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Aaah, zeg. Ge doet me weer helemaal wegdromen. I wanna go back!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. aaaaaaa dees doet zoveel pijn!!!!! Ik wil terug...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat leuk! Ben benieuwd. De digibox doet hier wekelijks z'n werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik kreeg eerst mamasha haar titeltje in mijn reader en toen dat van u en ik dacht: amai da's toevallig die zijn allebei in New York geweest precies. Niet dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ahaa, ik dacht al, waar blijft dat verslag?! :-)
  So nice!
  Kriebels, er blindelings overal de weg weten...
  Ooit... #reis6 ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dat ga ik hier allemaal heel aandachtig volgen, want eind juni ga ik naar NYC. Wel met mijn ventje, dus waarschijnlijk meer toeristische attracties en minder fashion, maar ik ga toch proberen enkele stoffenwinkels te bezoeken. Dus alle tips welkom...

  http://www.neven-jansen.be/mama

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Sounds like fun! Zeker kijken dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wow, zo een kans zou ik ook niet laten voorbijgaan en de nadelen van met uw kop op TV komen zou ik er ook bijnemen.
  NYC staat ook zeer hoog op mijn lijst. Ik hoop er volgend jaar naartoe te kunnen. Dus die gidsentip, is voor mij (ons) de ultieme tip ! Bedankt daarvoor. Ik was reeds een trouwe shoot-volger maar vanaf nu sla ik zeker geen aflevering over.

  Lieve groetjes,
  CreativEls
  http://koekjehaakjemaakje.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Oohh! Zoooo jaloers! Ziet er echt de max uit!
  Ooit is het mijn beurt! ;-)
  geni-just-c.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Als uw stem even mooi is op TV als die van MME Mamasha dan komt het vast en zeker goed. Ik ga hier een manier moeten vinden om die opnamen vanuit de UAE te kunnen zien. Hopelijk komen ze zoals de eerste van Mamasha beschikbaar online.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. NY staat ook hoog boven mijn lijstje van "TO-GO". Ik kan wel al zeggen dat Kopenhagen en Stockholm zeker de moeite zijn en zeker op gebied van fashion en kei-leuke winkeltjes. Ben nu op zoek naar een goedkoop ticket naar Oslo.......
  Ik volg alvast je avontuur.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik vind dat wel heel cool wat jij daar hebt mogen beleven! En ik zou het niet erg gevonden hebben om mee te gaan :-) Ik zou ook wel geweten hebben wat te shoppen!

  BeantwoordenVerwijderen