dinsdag 2 april 2013

mini Burda 7828

Mini Burda 7828
Mini Burda 7828

Onlangs mocht ik op een Maakdag 10 enthousiaste dames begeleiden in het maken van hun eigen tricot jurk. Het was al een tijdje geleden en dus oefende ik nog eens door een jurk te maken voor mezelf. Met de restlap tricot maakte ik van Roos nog vlug een mini me. Een mini Burda 7828 dus.
Mini Burda 7828

Ik deed dat al eens hier. En beloofde U toen om dat eens uit te leggen.
Mini Burda 7828

Op basis van mijn ervaringen met beide jurkjes speelde ik nog wat met de patroonlijnen en deed ik nog wat finetuning. U krijgt binnenkort een derde versie te zien samen met tips and tricks zodat ook U zo'n jurk kan maken voor uw dochter.
Mini Burda 7828

Nog een weekje geduld echter. Eerst staat er nog een reisje Amsterdam op de planning. Samen met de meisjes en de wederhelft. Heeft U nog Amsterdamtips te geef? Hou U vooral niet in.
Mini Burda 7828Mini Burda 7828
Mini Burda 7828
Mini Burda 7828
Mini Burda 7828

62 opmerkingen:

  1. Super! Zo'n uitleg lijkt me wel interessant. Amsterdamtips kan ik je niet bezorgen...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. I like! Laat maar komen... En amsterdam, daar weet ik niet zo veel van.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh super zeg! Zalige kleedjes! En laat die uitleg maar komen, want Fien draagt niet liever en aan tricot ook geen gebrek hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super, deze foto's! Heel mooi en toch zeker eens samen dragen hé!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik sta al te popelen om eraan te beginnen! En mijn dochter te wachten op een mini me!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ooo leuk jullie passen nu echt samen hehe

    www.mamajulesbrussels.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooi zeg. Jammer dat ik alleen maar zoons heb.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Zeker met de pont achter Centraal naar Eye gaan, heel leuk gratis tochtje van ongeveer 10 minuten. En op de zesde verdieping van de Centrale Bibliotheek heb je in de La Place een heel mooi uitzicht over de stad.
    Bij het Rijksmuseum worden nu de nachten geteld tot de grote heropening, op het Museumplein staat in manshoge letters I AMSTERDAM, en tegenover het Concertgebouw kun je picknicken op het dak van een Albert Heijn..
    maar ook gewoon een wandeling langs de grachten of een gracht is plezant, vooral als je de Negen Straatjes nog even induikt. Voila, veel plezier!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Amsterdam is gewoon supertof.je kan parkeren buiten de stad en gratis met fiets of tram naar het centrum.dat kleedje is zó mooi!en wat een model,die jongste dochter van jou!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Parkeren buiten de stad hadden we al gevonden, want binnen de stad is gewoon onbetaalbaar zeg.
      Thnx!

      Verwijderen
  10. Fijn dat je dat met ons wil delen, ik kan niet wachten!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Zeker naar de Alber Cuyp markt gaan (elke dag behalve zondag). Ook al omdat er wat stoffen en fourniturenwinkels zijn. Maar de buurt De pijp is sowieso een bezoekje waard!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. negen straatjes, inderdaad
    en de haarlemmerstraat
    en eten in "bazar" in de albert cuypstraat
    ofwel reserveren ofwel vroeg genoeg gaan
    en anders vind je hier misschien nog iets : http://www.veetje.be/weekend-amsterdam/#comments
    oh ja, de kitsch kitchenwinkel

    have fun
    en vergeet je wanten en muts niet (want het kan daar waaien, man , de belgische kust is er niets tegen )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik noteer. Merci!
      En dat van die wanten en muts is een grapje, mag ik hopen.

      Verwijderen
    2. sorry, muts had ik mee, wanten heb ik ginder gekocht (vorige week- 't was hier natuurlijk ook koud, maar een trekgat dat dat ginder is ..)

      Verwijderen
  13. Wat een fantastisch jurkje! En wat een mooie stof. Waar heb je die vandaan? Ik ben twee keer in Amsterdam geweest, vooral om te winkelen. Ik ben ook in Madame Tassauds geweest. Die viel tegen. Je bent er zo door. Voor grappige foto's is het wel leuk, maar eigenlijk te duur. Vind ik althans... Veel plezier!
    Groetjes Marianne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ideaal om de voorraad wat weg te werken. En super om te dragen.
    Ik kijk er al naar uit.
    Veel plezier in Amsterdam!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een leuke jurk!
    Amsterdam tips:
    Huur een fiets b.v. bij yellow bikes en maak een rondrit onder begeleiding door de stad.
    En voor de kinderen: Nemo!
    En alle andere standaard toeristische punten, maar die heb je vast al zelf gevonden.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Knap.... Op zo'n momenten zou ik wensen dat ik een dochter had! Maar laat maar komen zo'n tutorial, ik heb een meisjesmetekindje met een mama die zo'n 'mini-me' versie wel ziet zitten.

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Schone kleedjes! Ik heb zo hard een overlock nodig. Ik zal hier eens subtiel tips beginnen geven.
    Veel plezier in Amsterdam!

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Misschien moet ik dat toch ook eens proberen want dat is zo'n mooi kleedje! Waar kan ik het patroon eigenlijk nog vinden?

    En als tip voor Amsterdam, kan ik Stoop&Stoop aanraden. Een gezellig & simpel eetcafeetje. Niks bijzonders, maar wel lekker en een vriendelijke bediening.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. wat een timing, ik heb net een wikkeljurk in tricot gemaakt voor mezelf, en dochterlief kwam naar een versie voor zichzelf vragen :-) ik kijk dus al uit naar je uitleg, veel plezier in amsterdam!

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Leuk in Amsterdam met kinderen:
    -muizenhuis in de openbare bieb, gratis te bekijken
    -Amsterdammuseum met tentoonstelling voor kids over een weeshuis van een paar eeuwen terug. Leuke zoektocht naar dieren of een jongetje (ligt aan de leeftijd, je kunt vooraf een internetspel spelen op de website)
    -nemo vanaf een jaar of acht pas echt leuk, daaronder is het eigenlijk te moeilijk en kom je niet verder dan in de bel staan en de ballen in de machine stoppen en niet snappen wat je nou moet doen. De kettingreactie is echter voor alle leeftijden erg leuk
    -Paleis op de dam is echt mooi en het spreekt kinderen echt aan dat daar de koningin woont (af en toe, meestal zit ze in haar andere paleis)
    -scheepvaartmuseum, is helemaal vernieuwd met mooie tentoonstellingen, maar natuurlijk het voc-schip is helemaal geweldig. Onderweg ernaar toe kun je wandelen over de Prins Hendrikkade 131. Dat is het huis van Michiel de Ruyter, de gevelsteen herinnert aan hem. Sowieso is de buurt zuidelijk hiervan erg mooi, je kunt er de pakhuizen van de voc-tijd bewonderen en er zijn leuke chinese winkels.
    -het vondelpark is erg leuk om te doen met mooi weer. Sfeer proeven, er is een speeltuintje en een theehuis. Vandaar wandel je makkelijk naar het max euweplein waar je kunt schaken met grote schaakstukken en een leuk terras kunt pakken.
    -Er is nog zoveel meer: artis, jordaan, verzetsmuseum, albert cuyp (stoffenwinkels), dappermarkt, ajax stadion (voor eventuele voetballiefhebbers)
    Ik wens je heel veel plezier in Amsterdam!
    Groeten van Maaike uit Castricum

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Taartjes eten bij 'de taart van mijn tante'
    Gruwelijk lekker :)

    BeantwoordenVerwijderen
  22. -Met het pontje over het IJ (achter Amsterdam CS) naar Eye, het filmmuseum is ook heel leuk zonder films. Prachtig gebouw, mooi restaurant.
    - Museum het Schip over de Amsterdamse School bouwstijl
    -Eten en borrelen in de Jordaan omgeving Tuindwarsstraat/ Lindengracht (Cafe de Tuin, La Oliva, Toscanini en vele andere)
    - Uitzicht: bovenste verdieping Openbare Bibliotheek aan de Prinsengracht. Hier zit een La Place restaurant. Onderdeel van een keten, maar best ok.
    -Een rondvaart is leuker dan je denkt
    -Albert Cuyp voor stoffen (niet zozeer op de kramen, maar achter de kramen zitten winkels)
    -Vondelpark bij mooi weer
    -Noordermarkt: fijne markt op maandag (soort van brocante, kringloop, crea)en op zaterdag een boerenmarkt.

    Geniet. Slenter over de grachten. Huur een fiets.





    BeantwoordenVerwijderen
  23. Haha, Roos is ook in vorm duidelijk. 't Is creatief-met-Burda-week, precies! ;-) Mijn Amsterdamtips blogde ik eens. (http://levenmetliv.blogspot.be/2011/08/amsterdams-noorderlicht.html) Mooi tricootje, trouwens!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Kom maar lekker koffiedrinken als je in de buurt bent ;) have fun en ik zie ook heel graag de tutorial!

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Ook hier rolde laatst weer deze versie van de jurk onder de naaimachine vandaan, een winterversie...klaar in de lente (http://www.elkedagzaterdag.blogspot.nl/2013/03/winterjurk-burda-7828.html). Jouw jurken zijn ook weer prachtig!

    Wat heerlijk om fijn even naar Amsterdam te gaan, ik blogde erover, misschien heb je iets aan de tips die ik kreeg. Veel plezier daar!

    http://elkedagzaterdag.blogspot.nl/2012/05/amsterdam-en-het-kwam-allemaal-goed.html
    en
    http://elkedagzaterdag.blogspot.nl/2012/04/amsterdam-tips-gevraagd.html

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Oooh Amsterdam, wordt heerlijk! Fietsen huren en door het Vondelpark rijden vonden wij leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  27. zo mooi en zo'n goeie timing, ik krabbel hier al de tips neer en wie weet lopen we elkaar tegen het lijf dit weekend :) Ik sluit me aan bij de tips van de openbare bibliotheek, Albert cuypmarkt, Noordermarkt, Haarlemmerstraat + check het overvolle stoffen/lintjeswinkeltje A. Boeken in de Nieuwe Hoogstraat (aanbod is niet heel uitzonderlijk, maar het winkeltje op zich, inclusief heel aardige oude dame achter de kassa, wel leuk om zien). We testen dit weekend ook zeker de rommelmarkt in de Ij-hallen en de Sunday Market in de Westergasfabriek uit (mogelijk niet zo kinder-proof?) Ook het Tropenmuseum is leuk met kroost denk ik (wij vonden het zonder kroost alvast een fijn museum). De Groene Meisjes hebben overigens veel leuke Amsterdam tips!

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Prachtig!

    en ik ga al die amsterdam tips hier ook eens noteren, voor een toekomstige gezinscitytrip. Geniet ervan!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Het is niet typisch Amsterdam, maar voor mij ermee verbonden: restaurant Vapiano. Lekker italiaans, ieder kiest zijn eigen ding en ze maken het voor je neus klaar. Ons vaste stekje...
    En nog eens bedankt voor die leuke workshop! Het kleedje had ik de volgende dag aan en heb van ongeveer alle vrouwen in de familie al bestelling voor ook zo eentje :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Oooo, wat een geweldig jurkje! En die stof!!! Ik kijk uit naar de tutorial!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Prachtig..! Heb het patroon liggen maar heb nog wat tricot-vrees.. Amsterdam is zo leuk! Al veel tips gezien, maar bij de AlbertCuyp zit een leuke plek om koffie te drinken", "de taart van mijn tante'geweldig lekkere taart en een waanzinnige retro interieur.En de Haarlemmerstraat is echt de allerleukste straat met Het grote Avontuur, & Klevering en een hele leuke speelgoedwinkel.Oh ja en de Sunday market is ook voor kids best heel geslaagd!( en rondvaart is met alle bomen nog niet in blad nu, erg leuk! En dan vaar je ook langs het tassenmuseum Hendrikje. Die hebben volgens mij nu een overzicht van schooltassen. Veel plezier!!

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Prachtige tricot ... en wat een klasse-model heb je daar in huis (zo poseren in dat koude weer ;-) )

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Waauw, heel erg mooi!! Ik kijk al uit naar de uitleg! Hopelijk genieten jullie ondertussen van Amsterdam! Al veel leuks over gehoord en ooit een dagje geweest, maar tips heb ik helaas niet echt. Als ik ooit nog eens terugga, zal ik dus ook eens hier komen piepen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Veel plezier in Amsterdam! Wij genoten van de pintxos bij La Oliva, rondstruinen in de Jordaan (leuke en lekkere shops) met bijv. Het Grote Avontuur als aanrader voor deco, cadeautjes, ... en Unicorn Boutique voor kinderkleding, accessoires. Het Stedelijk Museum vonden we ook een aanrader. En als je van moderne architectuur houdt: wandeling in oostelijk havengebied. Ik schreef er deze post over: http://eatandwear.blogspot.be/2013/02/weekendje-amsterdam.html. Tips voor Amsterdam-trip met kinderen vind je ook op dingenzoekers.be.

    BeantwoordenVerwijderen
  35. De Burgermeester! http://www.burgermeester.eu/
    Echt hele lekkere burgers :)

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Als je naar de Albert Cuyp gaat, ga dan zeker langs De Hal Stoffen, daar verkopen ze Liberty (ook mooie tules, kant en andere kwaliteitsstoffen). Helaas is de oude Joodse dame bij A. Boeken waar Kapucijnaap over schrijft overleden. De winkel zit nu tijdelijk op een ander huisnummer (3A), waar alles fijn is geordend. Misschien is de klankspeeltuin in het Muziekgebouw leuk om naartoe te gaan? En de winkel van het Stedelijk heeft prachtige spullen...

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Toch echt muts en wanten mee, sorry. Er staat een snijdende wind die nog even aanhoudt, schijnt. Ook leuk om te bezoeken (qua architectuur) is het oostelijk havengebied. Haarlemmerstraat en -dijk zitten vol kleine leuke winkeltjes, bij taart van mijn tante in de buurt (weteringcircuit) zit een hele grote speeltuin waar je de kinderen eventueel nog kunt laten rennen.

    Qua musea heb je al tips genoeg zag ik. Buiten Amsterdam heb je nog het muiderslot. Vanaf CS met de 26 naar de eindhalte en dan met de boot naar het muiderslot. Is ook heel leuk.

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Leuk stofje zeg! En ben benieuwd naar je volgende logje, want heb nog een paar tricotjes liggen die ik voor de zomer in jurkjes wil verwerken.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Prachtig, die kleedjes, precies King Louie ;-) En ik kijk al uit naar de uitleg...

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Zag mijn tip al voorbijkomen: het Muizenhuis bezoeken in de bibliotheek. Ken je de boeken van Karina Schaapman?

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Gaan we eens allemaal samen op pad? http://mamasaartje.blogspot.be/2012/05/17m-niks-van-95cm-zeg-ik-u.html

    BeantwoordenVerwijderen