dinsdag 21 februari 2012

Van Katoen goes all the way

Van Katoen. 14 april 2012. 10h tot 22h.  MIAT Gent.
U hebt de dag reeds vrijgehouden? U komt? Super! 
Maar wat zal U daar kunnen doen? Dat vraagt U zich al een tijdje af. En daar komt vandaag een eind aan.

Het is niet zonder enige trots dat vandaag het ganse programma van de dag wordt gelanceerd. Een goed gevuld programma dat zowel workshops, kinder- en randanimatie, lekkers!, verkoopstands en een heus Van Katoen Kraam omvat.

Het Van Katoen kraam
Al maanden zijn tal van vrijwilligers op de maakdagen van Van Katoen druk in de weer om het 'Van Katoen kraam' te vullen met allerlei handgemaakt schoons. Ze brengen hun naaimachine of overlock mee en gaan met voorgeknipte stukken stof aan de slag om kussens, tassen, kronen, vlaggen, dekentjes, tshirts, rokjes, pennenzakken, rugzakjes en nog tal van andere hebbedingen te maken. Allemaal met het exclusieve Van Katoen label.
Van Katoen is er immers niet alleen voor eenieder met een interesse in handwerk. Ook wie wild is van hippe, handgemaakte spullen in de tofste designer- en retrostoffen, maar het zelf niet kan maken, kan op Van Katoen zijn hart ophalen.
Zonder onze schare aan naarstige naaisters was ons Van Katoen kraam op 14 april zo goed als leeg. Daarom een welgemeende dank u wel, dames!

Benieuwd? Nimsa maakte voor Van Katoen een heus lookbook, waar alvast een tipje van de sluier wordt gelicht. De sfeer die de fotoreportage uitademt is de sfeer waar U zich op 14 april zelf kan in wentelen. Alle foto's werden immers genomen in het prachtige MIAT.
Van Katoen Lookbook teaser
Van Katoen Lookbook teaser
Van Katoen Lookbook teaser


Onthulling winnend ontwerp Fragile wedstrijd
De inschrijvingen voor de wedstrijd zijn afgesloten. De kandidaten hebben nog een week de tijd om hun ontwerp op te sturen. Om dan in spanning af te wachten.

Afwachten tot 14 april, dé dag waarop de winnende jurk aan het publiek wordt voorgesteld. Aan U, maar ook aan ons. Want als er nu eens iets is waar Van Katoen niets in de pap te brokken heeft, dan is het wel over de uitslag van deze wedstrijd. Wij vinden het dus even spannend als U!
De onthulling van het winnend ontwerp gebeurt door Nathalie Vleeschouwer, het brein achter Fragile en Nathalie Vleeschouwer, zelf. Deze jurk zal in de zomer van 2013 in de collectie worden opgenomen.


En er is nog veel meer. Een uitgebreid programma vind je op de site van Van Katoen of bij de collega's van het organisatieteam, die elk een ander stukje van het programma voor U belichten.
Wie vanaf nu niets meer wil missen, schrijft zich het best meteen in op de nieuwsbrief (rechterkolom) of volgt Van Katoen op Facebook.

7 opmerkingen:

 1. Dit wordt echt een fantastische dag! Ik heb er zo'n zin in! Mijn zus en ik maken er een weekendje Gent van. En nu maar hopen dat we niet te laat waren met inschrijven voor de workshop Blogfoto's Maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. chapeau! ik heb er zin in. wat een prachtig lookbook ook

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een fotografe zeg. En die zwangerschapsjurken, daar heb ik ook geen geduld meer voor. Vanaf nu mag de tijd een tikje sneller gaan (of ohh nee, eerst nog wat tshirtjes naaien ;-).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat jammer dat ik op een eiland in het hoge Noorden van Nederland woon... (en bovendien op 14 april een prachtig evenement voor m'n werk organiseer), ik was zo graag even langsgekomen! Volg al tijden veel van de blogs van de Van Katoen-dames en had het erg leuk gevonden om langs te komen. Volgend jaar weer? ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kan er echt niet van over. Zo te gek voor woorden gewoon. Jullie doen dat fantastisch... En eu dat lookbook is ONgewoon de MAX!!

  BeantwoordenVerwijderen