zondag 13 maart 2011

Mottigheid ten top

Dit was bedoeld als een testjurk. En gelukkig maar, want ik durf hier niet mee buitenkomen.
Lelijk tricotkleed

De lente/zomer komt er aan en dan zijn tricotkleedjes het eerste waar ik naar grijp in mijn kleerkast. Dat en rokjes.
Ik zag hier, hier en hier een modelletje dat er mij zeer ok uit zag. Terugdenkend aan mijn eerste tricotkleed, dat hopen te groot was en waar ik ettelijke centimeters heb moeten inpakken, vatte ik het plan op om het deze keer slimmer aan te pakken. Een testkleed dus.
Ik nam mijn favoriete tricotkleedjes ter hand en legde die op het patroon van de Burda wikkeljurk om te bepalen welke maat ik zou maken.  Maatje 36 dus...een dikke maat kleiner dan mijn confectiemaat. Goed nieuws.

Ik koos een stofje dat ik kocht op de stoffenverkoop van Fragile en ging aan de slag. 't Is niet direct een stofje waar ik van achterover val, integendeel, maar he voor 5€ per meter kunt ge niet sukkelen. En 't is uiteindelijk toch maar een testkleed. 
Edoch, alhoewel dit maar een testkleed  was, werkte ik toch uitermate nauwkeurig en knipte de panden zo dat het patroon netjes doorliep. Behalve bij het borststuk is dit overal perfectes gelukt, jiepie.
Lelijk tricotkleed

Nu het kleed af is, vind ik het werkelijk op niets trekken. Die grote achthoek zit pal op mijn probleemzone gelokaliseerd...in plaats van camoufleren kunnen we hier spreken van accentueren. Fout dus. 
Lelijk tricotkleed

Die stof is echt niets voor mij.
Er zijn nog fouten te melden. Het patroon voorziet een striklint, dat ik net als mijn voorgangers wegliet. Echter, zij verlengden waarschijnlijk het voorpand zodat dit netjes in de zijnaad kan vastgezet worden. Ik niet en dus moest ik die lostzittende flap dan ook vaststikken ergens op de zijkant van het bovenstuk. Voor verbetering vatbaar.
De onderkant is mottig omgezoomd met de tweelingnaald, U kunt best niet van te dichtbij gaan kijken.
Lelijk tricotkleed

't Is gelukkig niet al negatief. Ik hou van de mouwtjes. Het kleed zit heerlijk en eens de foutjes zijn weggewerkt wordt dit een toppertje. In een schoon stofke dan deze keer.

41 opmerkingen:

 1. Wat een volledige analyse. :-) Ik denk dat ik ze volg: stof is niet mijn ding maar de mouwtjes vielen me ook meteen op: in de juiste stof wordt dit een heerlijk garderobestuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik u titel las moest ik even aan iets anders denken, maar na foto's en lezen kan ik je volledig volgen. De stof doet aan gordijnen denken en legt de nadruk inderdaad verkeerd, het model gaat zeker de goede kant uit, met jou kunnen en doorzettingsvermogen komt dat gewoon in orde!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zou die vanzelf durven aandoen, zunne. Maar ik snap wel dat je bij jezelf altijd met een vergrootglas naar je probleemzones kijkt en als daar dan zo'n 'medaillon' op geplakt ligt ...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Persoonlijk deel ik toch een andere mening. Ik vind het een funky stofje en het model staat je echt goed!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hmm, nee, ik val ook niet voor het stofje. Maar tricotjurkjes, héérlijk hé, daarvan g-kan je er niet genoeg in je kast hebben hangen. Naast rokjes natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuke brede riem over het medaillon doem om die te breken en dan aantrekken hoor. Dit is een rete-cool stofje en de kleuren staan je prachtig!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Helemaal eens met Kimminita, 'k dacht ook onmiddellijk aan een brede riem erboven. En het stofje, inderdaad helemaal te gek!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. In een leuk en luchtig stofje is dit een heerlijke jurk denk ik. Ik heb het patroontje hier ook liggen, enkel nog geen leuke tricot. En ik ga het eens proberen of zonder mouwen of met een kort mouwtje ipv de voorziene patroonmouwen.
  En nu...nog eens proberen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Maar Isabelle, ik vind dat helemaal nog niet zo slecht! Het is toch een heel schoon modelleke? En ik vind dat stofje eigelijk wel schoon bij u, daar is niks mis mee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hm, nee, toch ook niet echt jouw ding, denk ik. Maar in het juiste stofje wordt het zeker en vast een prachtstuk dat je niet meer van je lijf wilt hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. hé met jouw maatje 36 mag je zo'n kleed echt wel aanhebben hoor! al had je zo'n vogelpik bord op uw "zone" hangen, dan nog zou je het niet merken ;) ik vind het stofje wel mooi! en zoals hierboven al eens vermeld, een riem erover en weg probleem! Maar tegen uw laatste rok kan het wel niet op... ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hm nee, ik zou hem ook niet dragen. Maar het modelleke ziet er al ferm goed uit zeg. In een ander tricotje komt dat goed ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik denk ook dat 't eerder aan het stofke ligt. Ik vermoed dat het je veel beter zal staan met een ander motiefje.
  Het model van het kleedje vind ik wel schoon.
  Ik maakte vorige week ook dat Burda kleedje (maar met lange mouw, een winter-versie dus), ook zonder striklint. Een snel-klaar kleedje en zalig om te dragen

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Mooooi!
  Eigenlijk een hele mooie stof maar ik denk dat er inderdaad 'iets' moet bijkomen om te breken; die brede riem zoals anderen suggereren?

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Héérlijk patroon idd, maar ik volg je helemaal wat het stofje betreft! Ik heb nu drie van die jurken in mijn kast liggen in tricot, én eentje in gewone niet-rekbare liberty (maar daar pas ik nu niet in haha) en nog kriebelt het voor méér!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bedankt voor de overlocktip! Dat gaan we eens proberen!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Ik ben ook niet zo'n fan van 't stofke, maar 't is een heerlijk modelleke. Rap terug maken in een stof die je beter past.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. mijn eerste reactie was ook oei, een speciale stofkeuze ;-)
  met een ander stofje zal het kleedje zalig zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. absoluut een leuk modelletje! die zou ik er zeker inhouden, en tja het stofje zou ik zelf ook over twijfelen, of draag het met een leuk klein vestje breek het geheel ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Ik vind het stofje net zalig! Helemaal mijn ding.
  En je staat er mooi mee ook.
  Niet te veel over piekeren.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Volgende keer beter,al vind ik dit al best geslaagd!Bij mijn proefexemplaar idd.ook de loshangende flap...gelukkig moest ik het nog zodanig hard innemen dat die bij in de zijnaad kon.Doet me er aan herinneren dat ik ook nog eens foto's moet nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De stof is ook niet mijn ding (hoewel ik tricot van fragile meestal mooi vind) maar het model is wel mooi.
  Ben eens benieuwd naar het echte stofje :)

  Enne, uit curieusiteit, want ik ben ongeveer de enige die dat patroon nog niet heeft, hoeveel meter stof kruipt er nu in zo'n kleedje?

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Bij een schoon madam gelijk gij staat zelfs deze stof;-). Mooi model, schone neklijn en opvallende toffe mouwkes.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. who's that girl en king louie zijn ook mijn favorieten! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Met het vestje valt het me toch mee. Ik begrijp je analyse wel en zou me ook niet prettig voelen. Ik vind dat juist zo moeilijk in te schatten met al die soorten stofjes. Kan het nu wel of juist niet. Verder vind ik de kleuren prachtig. Ben benieuwd naar de 'echte' versie ..............

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Ik meen te mogen zeggen dat ge met een maatje 36 moeilijk van 'probleemzones' kunt spreken. ik zie nergens een probleem en ik vind die achthoeken infeite ook nog best te doen. Voor mij is 't goed gelukt dus goed gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik heb inderdaad dat voorflapje wat langer gemaakt.
  En dat met die achthoek op jouw buik? Dat is toch de bedoeling van fragile? Buikjes tonen?
  Uittrekken die handel en maken in een mooi stofje!
  Het model staat je prachtig en de "probleemzone" is helemaal niet erg. Amai!

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ik geloof er in! Een ander stofke en een langere flap en het wordt een topstuk, zeker weten.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Wat moedig om ook eens een minder stuk te tonen. We zouden bijna gaan denken dat daar ten huize Polkadotjes alleen maar perfectie van onder de machine rolt:-) Benieuwd naar versie 2.0!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ook niet echt mijn ding, dat stofke. Maar met het juiste stofje gaat dat wel heel mooi worden. Ik ben benieuwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 31. 't Is ook niet mijn lievelingsstofje, maar het model is wel schitterend. Ik ga er me ook eens aan wagen, in 't kort, peins ik.
  Ik ben benieuwd naar je volgende jurkje.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. maar alee gij, das een mooi patroontje! en ik vind wel dat het u mooi staat, maar dat kan ook aan de foto's liggen natuurlijk. en als ge u er niet goed bij voelt om het te dragen, moogt ge altijd een give-away houden (hint hint, ik zal de eerste zijn die zich opgeeft!)

  sowieso zal het 'echte' kleedje hééél schoon zijn, dus geen zorgen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Ik vind het patroontje ook heel mooi, het flateert u echt, de stof vind ik ook wat minder. Maar met de juiste stof wordt dit een toppertje!!! Gelukkig gaf je je mooie tricot er nog niet voor op, ben al benieuwd naar het échte jurkje!

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Schoon model!! Het stofje is idd wat minder (en dat zijn we niet gewoon!) dus kruip maar vlug terug achter die machine voor het volgende kleedje!

  BeantwoordenVerwijderen
 35. ziet er zo'n beetje king louie model uit, mooi hoor

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Ik vind het eigenlijk wel mooi. Begrijp wel het plekje met de probleemzone (dat is bij mij ook zo'n grom-punt).
  Maar toch vind ik het kleedje iets hebben. Ik heb het patroontje hier ook liggen en kijk er nu nog meer naar uit om het toch te proberen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Ik ben gister in rotterdam op het stoffenspektakel geweest en heb nu 3 mooie tricotjes liggen voor dit patroon (dat al twee maanden geprint ligt te wachten op een stofje)

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Het modeltje staat je anders wel prachtig! Maar ik begrijp wat je bedoelt...Het kleedje kan je misschien nog omvormen tot een rokje? Ik vind het toch mooi gedaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Op zich vind ik die stof nog wel oké. Maar idd, niet voor dit kleedje. 't Is nochtans een schoon modelleke. Al chance dat het maar een testversie is. Ik twijfel er niet aan dat de volgende versie heel schoon gaat worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 40. Ik volg je qua stof. Het patroon is er dan weer eentje dat ik dolgraag eens wil uittesten.

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Heb hier hard gelachen om de heerlijke zelfspot. Ik vond het jurkje via google image en het trok juist mijn aandacht omdat het er zo leuk uit ziet! Maar ik snap de keerzijde, vooral dat schot in de roos. Ik ga even zien of je nog een nieuwere versie op je blog hebt staan.
  Marije

  BeantwoordenVerwijderen