Dit moet zowat de poepsimpelste appeltaart zijn die er bestaat. Het is de eerste taart die mama P, als kind, ooit zelf maakte en het recept gaat nog steeds mee.
NODIG:
10 el zelfrijzende bloem, 10 el suiker, 10 el melk, 10 el olie, 3 eieren, 1 pakje vanillesuiker, 3 à 4 appelen
10 el zelfrijzende bloem, 10 el suiker, 10 el melk, 10 el olie, 3 eieren, 1 pakje vanillesuiker, 3 à 4 appelen
TE VOLGEN SCENARIO:
- doe alles, behalve de appelen, in uw Kitchenaid en laat dat ding een paar minuten draaien tot je een mooi vloeibaar, glad deeg hebt
- snij ondertussen 2 à 3 appelen in dunne schijfjes en meng die, met nen pottenlekker, onder het deeg
- giet het deeg in een taartvorm
- snij de laatste appel in schijfjes en schik die bovenop het deeg
- laat 40 minuten bakken op 180° (efkes checken met de breinaald voor je de taart uit de oven haalt)
- voilà
- smullen maar
O, jammie! Wij maken die ook soms, maar dan zonder de melk. Vreemd, die melk. Ik ga dat toch een keer proberen, denk ik. Merci!
BeantwoordenVerwijderenWat een decadent recept seg!
BeantwoordenVerwijderendoe alles, behalve de appelen, in uw Kitchenaid
Puh! ;)
Ja. Ik zie het. Het ontzettende excuus dat ik moest hebben om een kitchenaid aan te schaffen. Het staat dus gewoon in dit recept, ik kan er dus niet omheen. Mooi. Dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenJa. Ik zie het. Het ontzettende excuus dat ik moest hebben om een kitchenaid aan te schaffen. Het staat dus gewoon in dit recept, ik kan er dus niet omheen. Mooi. Dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenJa. Ik zie het. Het ontzettende excuus dat ik moest hebben om een kitchenaid aan te schaffen. Het staat dus gewoon in dit recept, ik kan er dus niet omheen. Mooi. Dankjewel!
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit !! Ik stof gelijk mijn keukemasjien af !!
BeantwoordenVerwijderen@Mme...dat is nu net het sleutelwoord voor het begrip 'poepsimpel' hé.
BeantwoordenVerwijderenLol :-) Ik wil ook zo'n Kitchenaid eh, daz zo mooi (en ook functioneel, naart schijnt!). Heb je een nieuw tafelkleed dhi?
BeantwoordenVerwijderenAmai, dat ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenEn misschien nog simpeler dan het 4/4 recept dat ik altijd gebruik en nu eindelijk uit het hoofd ken ("1 ei = 60g").
Hier heb je niet eens een weegschaal voor nodig, en dat bespaart weer wat afwas en dat verhoogt het poepsimpelgehalte. Die kitchenaid ook, maar ten huize Janina niet, helaas.
Ja! Zeer functioneel: wij doen ook alles in de Kitchenaid, behalve appels natuurlijk.
BeantwoordenVerwijderenOh, ik zou heel graag zo'n coole keukenrobot cadeau krijgen. Vanaf dan zullen mijn taarten ook lekker zijn :-) Ik kom daar wel eens van proeven, hoor!
BeantwoordenVerwijderenMmmm.
BeantwoordenVerwijderenUitproberen, ideaal voor met kindjes denk ik zo.
Getest en goedgekeurd. Alleen was de mijne nogal 'plattekes'. Ik gebruikte een vorm van 21 cm doorsnede en gij?
BeantwoordenVerwijderenOh, ziet er overheerlijk uit. Ik heb een perenclafoutis op mijn blog gezet die supergemakkelijk is, je hebt er ook geen weegschaal voor nodig. Deze appeltaart ga ik ook zeker eens uittesten.
BeantwoordenVerwijderenIk heb je trouwens een Stylish blogger award gegeven. Veel plezier ermee!
Dju, ik heb honger!!!
BeantwoordenVerwijderenIk zou zo'n recept nooit zonder melk maken want dat zorgt voor een smeuig deeg en als je aan zo een recept iets veranderd is het nooit hetzelfde resultaat.
BeantwoordenVerwijderendie ga ik ook is met mijne kitchenaid fabriceren. Hij of is het een zij?? Enfin het ziet er erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenheerlijk simpel, maar om duimen en vingers bij af te likken!
BeantwoordenVerwijderenLink naar je blog gezet... De taart is hier alvast heel lekker bevonden! Thx voor het recept ;-)
BeantwoordenVerwijderenWat voor olie gebruik je?
BeantwoordenVerwijderenarachideolie als ik me niet vergis
VerwijderenHoe groot is je bakvorm die je hiervoor gebruikt?
BeantwoordenVerwijderen