maandag 22 maart 2010

De nostalgischen toer op


Kent U deze nog (bent U met andere woorden van dezelfde leeftijd)? Heeft U daar ook uw kinderjaren mee gevuld? Mama P moest er nog maar naar kijken en alle bewegingen kwamen spontaan terug naar boven. Hoe noemden jullie dat trouwens? Mama P kan er begot niet meer opkomen. Of had dat ding überhaupt geen naam?
Stien en Janne zijn er in ieder geval helemaal mee weg.

14 opmerkingen:

 1. Dat is lang geleden. 'k heb er eigenlijk nooit goed weg mee gekunnen! De eerste 5 stappen of zo lukten, maar verder raakte 'k niet. Een naam hadden wij er alleszins niet voor...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Oh ja, dat verleer je niet. Bij ons noemde het " overpakken". zalig!!

  anne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ha dat zou ik zeker ook nog kunnen! De moeilijkste was zo eentje met je pinken:-) Ik denk ook niet dat we er een naam voor hadden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh jaaa, wij maakten altijd een Eiffeltoren, kop en schotel en haarnetjes! Zou nu niet ver meer komen ben ik bang...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ja, hier ook! Ik denk dat wij dat gewoon 'met de rekker spelen' noemden :-) 'k Zou ook niet ver meer geraken, vrees ik...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. "de rekker overpakken ", de nostalgie !! Maar heel goed was ik er ook niet in, ik lees hier nog herinneringen aan dat met de pinken, dat kon ik dus ook niet !! Ik sprong liever in de rekker ... "beertje, beertje, spring maar in", enz ...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ik voel het ook komen... puur jeugdsentiment!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb eens de hele uitleg van de eerste vijf, zes stappen uitgeschreven op de blog van Door een roze bril, maar die is helaas verdwenen naar de eeuwige internetvelden... en wilt ge geloven dat ik er nu effenaf niet meer op kan komen?

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ooohhhhh de rekker, ik was die vergeten! leve de jaren 80!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ja, da was plezant, overpakken! hebben we ons veel speeltijd-uren mee geamuseerd. die eiffeltoren is ons in ieder geval nooit gelukt. da pinken-gedoe wel denk ik!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vingertouwen.
  Vingerelastieken.

  Ik kon vroeger wel een kop en schotel maken. Verder lukte het me niet, hield meer van kringespelletjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. wij noemen dat ook 'overpakken'

  waar is de tijd..

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op de twee foto's zie ik de figuur KOEK die overgaat naar de VISGRAAT. Van de KOEK kon je ook naar de WIEG gaan. En verder had je nog de RAKET (vermoedelijk de eiffeltoren bij de anderen ?), de KOBBE (dialect voor spin), de HANEPOOT, maar ik vrees dat ik de rest al vergeten ben. Heerlijk spelletje dat ik al wat vergeten was. Zou ik best eens aan mijn kinderen aanleren, alleen is dat niet zo gemakkelijk als je het als enige kent om uit te leggen welk touwtje ze moeten vastpakken en wat ze er mee moeten doen, als je zelf met de touwtjes om je vingers staat... Maarre, ik lees dat dat bij sommigen met een rekker was ? Bij ons was dat gewoon een stevig lang dichtgeknoopt touwtje of draad.
  groetjes, sneksniltje

  BeantwoordenVerwijderen