donderdag 8 oktober 2009

Pasta met rivierkreeftjes in tomatensaus


Naast werken (al zij het maar  halftijds), kinders grootbrengen, een huishouden bestieren, naaien en andere hobby's, sporten, vriendschappen onderhouden, op de hoogte blijven van wat er in de wereld gebeurt.... moet een mens elke dag opnieuw de tijd (en inspiratie) vinden om eten op tafel te zetten.
Hoe rapper het eten klaar is, hoe beter dus...'t moet natuurlijk ook te vreten zijn. Dit gerechtje is klaar in 5 minuten en wordt door de minipolkadotjes steeds met veel gejuich onthaald.

NODIG voor 2 volwassen en 3 mini's: 
500 g verse pasta (klaar op een wip), 400 g tomaten, 1 brikje room, 1 ui, 2 doosjes rivierkreeftjes

TE VOLGEN SCENARIO:
  1. tomaten in stukjes snijden (mama P neemt meestal kleine trostomaatjes of kerstomaatjes)
  2. een uitje fijn snijden
  3. ui fruiten en daarna de tomaten erbij
  4. alles laten sudderen tot er een tomatensausje overblijft
  5. afkruiden met pezo en cayennepeper
  6. room erbij en wat laten inkoken
  7. op het allerlaatste gaan de rivierkreeftjes nog eens kort in de pan: om warm te krijgen en in de lekkere saus ondergedompeld te worden
  8. serveren met pasta, parmeggiano en een lekker glas wijn
  9. smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Oe, dat klinkt heel lekker! Ga ik binnenkort eens uitproberen!

    (En: leuk dat je eens bij mij kwam spieken!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor dit super makkelijk en lekker receptje! Ik heb het nu ondertussen al een paar keer geserveerd en iedereen vindt het super!!! Zelfs de prutserkes aan tafel...

    groetjes
    Vicky

    BeantwoordenVerwijderen