Eén van de lekkerste soepen die ik ken.
NODIG voor 2 volwassen en 3 mini's (en een invriesportie):
1 knolselder, 2 aardappelen, 1 preiwit, 2 uien, 2l groentenbouillon, 1l melk, 2dl room, nootmuskaat, pezo, walnoten, notenolie, gerookte eendenborst
TE VOLGEN SCENARIO:
TE VOLGEN SCENARIO:
- snij het preiwit, de uien, de knolselder en aardappelen in stukken
- stoof alles aan
- voeg de bouillon en de melk toe
- laat opkoken en daarna ongeveer een uurtje laten sudderen op een klein vuurtje
- mixen
- room bijdoen (optioneel...dit doen wij niet altijd)
- zeven
- serveren: doe de soep in een kom, strooi er wat gehakte walnoten in, wat nootmuskaat over en een paar druppels notenolie. Bij feest kan je er ook nog een aantal sneetje gerookte eendenborst in dresseren (heeeeerlijk).
- smakelijk!
- gooi het zeefsel niet weg! Kook wat aardappelen en maak er een knolselderpuree mee.
Die ga ik deze week nog proberen,zonder eend dan wel.Ziet er keilekker uit!
BeantwoordenVerwijderenZiet er inderdaad superlekker uit, een echt herfstsoepje, en ja die wil ik graag eens uitproberen!
BeantwoordenVerwijderenIK maakte het onlangs ook voor het eerst klaar en iedereen vond het hier ook superlekker. Mmmmmm.
BeantwoordenVerwijderenOh, mmmmmmmmmmmm!
BeantwoordenVerwijderenDat vind ik hier dus nergens hé, knolselder. Zonde!
Oeh, volgende week toevallig knolselder in ons biopakket. Dit ga ik zeker proberen.
BeantwoordenVerwijderenWij doen altijd de helft knolselder, de helft bloemkool. Voor de rest blijkbaar min of meer hetzelfde recept.
BeantwoordenVerwijderenHeerlijk!
Dat krijgen ze hier ook in hun borden deze week, mmm ziet er echt lekker uit - maar zonder 't eendje, daar spelen de kinderen liever mee in 't bad!
BeantwoordenVerwijderenDe soep was echt heerlijk! Merci om dit aan mijn smaakpapillen cadeau te doen.
BeantwoordenVerwijderenIk kan niet wachten tot de volgende knolselder in het groentepakket.
Mmm, dit is inderdaad overheerlijke soep, bedankt voor het recept.
BeantwoordenVerwijderenrecept letterlijk overgenomen van radio 2 , piet huyzentruyt.. shame shame
BeantwoordenVerwijderenEuhm...echt niet Stef. Dit recept heb ik van mijn schoonmoeder en maakte ik voor het eerst klaar op Kerst 2006. Geen idee waar zij het vandaan heeft.
BeantwoordenVerwijderenBij deze een proficiat voor Piet dan.
Effe gegoogled. En idd letterlijk hetzelfde. Maar absoluut niet bewust.
BeantwoordenVerwijderenhttp://www.radio2.be/detailpagina.cfm?id=3412&programma=kook